Etimesgut Belediyesi, ilçe genelinde eğitim hizmeti veren okullarda afet farkındalığı yaratmak adına Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Okullarda Afet Bilinci Eğitimi İş Protokolü”ne imza attı. Protokol kapsamında ilçede bulunan okullarda özel eğitimler verilecek.
ETİMESGUT'TA ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ VERİLECEK!
Etimesgut Belediyesi, ilçe genelinde doğal afetlerle mücadele kapsamında vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda seminerler, eğitim programları ve bilgilendirme etkinliklerine öncelik veren belediye, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Okullarda Afet Bilinci Eğitimi İş Protokolü”ne imza attı. Protokol, Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Bayındır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. İş birliği kapsamında, ilçedeki okullarda afet bilincini artırmaya yönelik çeşitli eğitim ve farkındalık faaliyetleri hayata geçirilecek.
Bu eğitimlerde öğrencilerin özellikle deprem öncesi, anı ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlenmeleri hedefleniyor. Temel güvenlik kuralları, tahliye yöntemleri ve afet anında doğru hareket tarzları gibi konular sade ve anlaşılır şekilde aktarılacak. Böylece genç yaşta farkındalık kazanmış bireylerin yetiştirilmesi ve toplum genelinde afetlere karşı dayanıklılığın artırılması amaçlanıyor.
Bu amaç kapsamında Etimesgut’ta bulunan Mehmetçik Anadolu Lisesi’nde ilk eğitim gerçekleştirildi. Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Bayındır’ın katıldığı eğitimde öğrencilere ve öğretmenlere afet anında neler yapılması gerektiği, afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda teorik ve pratik bilgilendirmeler yapıldı.
Başkan Yardımcısı Bayındır, eğitimin tamamlanmasının ardından okul müdürleriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Bayındır, Etimesgut'ta afetlere karşı bilinç oluşturmak adına çalışmalara devam edeceklerini söyledi.