ANASAYFA Gölbaşı Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı mazbatasını teslim aldı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı mazbatasını teslim aldı

Ankara yerel seçim dönemini geride bırakırken bu günlerde mazbata teslim törenlerine sahne oluyor. Haftalar süren seçim dönemini geride bırakan kazanan adaylar resmi olarak belediye başkanı unvanını alıyorlar.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı mazbatasını teslim aldı

Başkent'te gün içinde yaşanan mazbata alan isimler arasına Yakup Odabaşı da eklendi. Başkan Odabaşı beraberindeki isimler ile birlikte ilçe kaymakamlığına giderek resmi olarak Belediye Başkanı oldu.

ESKİ BAŞKAN ODABAŞI GERİ DÖNDÜ

10 yıl aradan sonra yeniden Gölbaşı Belediye Başkanı olan Yakup Odabaşı aday olarak gösterildiği Cumhuriyet Halk Partisi'ne Ankara'da yeni belediye kazandıran isimler arasında yer almıştı. 2019 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin liderliği kazandığı ilçede 2024 yılında kazanan isim ise Yakup Odabaşı olarak belirlenmişti.

Oyların % 44.33'ünü alarak seçilen Başkan Yakup Odabaşı seçim akşamı teşkilatı ile beraber elde edilen başarıyı kutlamıştı. Bu durumun ardından hızlıca görevine başlamak için harekete geçen Odabaşı bugün Gölbaşı Kaymakamlığına gitti. Burada beraberindeki isimler ile birlikte mazbatasını alan Odabaşı resmen 2029 yılına kadar ilçenin Belediye Başkanı oldu.

“GÖLBAŞI KAZANDI”

"Gölbaşı kazandı" diyerek seçim sonrası zaferine dair sosyal medya hesabı üzerinden ilk cümlelerini paylaşan Yakup Odabaşı 31 Mart Seçimlerde en yakın rakibi olan Büyük Birlik Partisi adayı Gökhan Koçak'a yaklaşık yüzde %20 oy farkı atmıştı. İlçenin mevcut belediye başkanı Ramazan Şimşek ise bu seçimde 3. sırada kaldı.

Seçim döneminde ilçe genelinde yoğun bir faaliyet yürüten Yakup Odabaşı Gölbaşı için bir çok proje duyurmuştu. Mazbatasını aldıktan sonra Belediye Başkanı olan Odabaşı'nın kısa süre içerisinde belediye çalışmalarının başına geçmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin en çok satan SUV modelleri belli oldu! İşte vatandaşın SUV tercihi

Türkiye'nin en çok satan SUV modelleri belli oldu! İşte vatandaşın SUV tercihi