ANASAYFA Gölbaşı Gölbaşı Belediyesinden emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili hatırlatma

Gölbaşı Belediyesinden emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili hatırlatma

Konut sahibi olanları ilgilendiren emlak vergisi ile ilgili merak edilenler mayıs ile beraber arttı. Emlak vergisi ödeme tarihleri araştırma konusu olmaya devam ederken 2024 yılına ilişkin tarih araştırması hızlanırken Gölbaşı Belediyesinden açıklama geldi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Gölbaşı Belediyesinden emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili hatırlatma

Konut sahiplerinin her yıl belirli dönemlerde ödemeleri gereken vergiler bulunuyor. Söz konusu vergi ödemelerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler ise araştırmalarına devam ederken bu kez emlak vergisi gündem oldu. ‘’2024 Emlak vergisi ödeme tarihi nedir, nereden, ne zaman ödenir?'' sorularına yanıt aranırken ev sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili Gölbaşı Belediyesinden açıklama geldi. 

Yılda 2 defa ödenen emlak vergisi peşin ya da taksitli şekilde ödenebilirken konut sahibi olanlar vergi ödemekle yükümlü bulunurken Gölbaşı Belediyesi yaptığı açıklama ile ilçedeki vatandaşların merakını giderdi.

GÖLBAŞI BELEDİYESİNDEN EMLAK VERGİSİ AÇIKLAMASI

Emlak vergisi ödeme takvimi ile ilgili detaylar sorgulanırken bu verginin ilk taksit ödemesi mart – mayıs ayları, ikinci taksit ise kasım ayında ödeniyor. Emlak vergisi, gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilgili belediyeye ödeniyor ve bazı belediyeler için e-Devlet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. 

Gölbaşı Belediyesi ise yaptığı açıklamada ‘Emlak Vergisi 2024 Yılı Birinci Taksit Ödemesi ile ilgili bilgiler verdi. Buna göre verginin 2 - 31 Mayıs tarihleri arasında ödenebileceğini ifade eden Gölbaşı Belediyesi, ödeme yapılacak noktaları da açıkladı. Gölbaşı Belediyesi Emlak Vergisi ödemesi için;

‘’Belediye Merkez Binası Vezneleri

TOKİ Fuat Sezgin Aile Yaşam Merkezi Vezneleri

İncek Ek Hizmet Binası Vezneleri internet üzerinden ve Halkbank Bankası online tahsilat hesabından yapılacaktır.'' denildi. 

Bir de not paylaşan Gölbaşı Belediyesi,  25 Mayıs Cumartesi ve 26 Mayıs Pazar günleri veznelerinin açık olacağını duyurdu. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trendyol Süper Lig'de yeni hafta yarın 2 maçla başlayacak

Trendyol Süper Lig'de yeni hafta yarın 2 maçla başlayacak