ANASAYFA Gölbaşı Gölbaşı Belediyesi'nden köpek saldırıları ile ilgili önemli duyuru!

Gölbaşı Belediyesi'nden köpek saldırıları ile ilgili önemli duyuru!

Gölbaşı'nda okul, üniversite kampüsü ve hastane çevrelerinde son dönemde sıklıkla yaşanan köpek saldırılarına ilişkin açıklamalara yer verildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Gölbaşı Belediyesi'nden köpek saldırıları ile ilgili önemli duyuru!

Son dönemde Gölbaşı Belediyesi'ne okul, üniversite kampüsü ve hastane çevrelerinde yaşanan köpek saldırılarına ilikin şikayetlerin gelmesi üzerine belediye tarafından önemli bir duyuru yayımadı.

GÖLBAŞI BELEDİYESİ'NDEN KÖPEK SALDIRILARINA İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU!

Bugün sosyal medya hesabı üzerinden duyuruyu yayımlayan Gölbaşı Belediyesi şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Vatandaşlarımız; Dün ve bugün okul, üniversite kampüsü ve hastane çevresinde çok sayıda köpek saldırısı gerçekleştirildiği ihbarı çağrı merkezimize ulaşmıştır. Bir çocuğumuzun yaralandığı vicdanları sızlatan olan ve gelen şikayetler üzerine ekiplerimiz bölgede çalışma gerçekleştirmiştir. Sosyal medyada dolaşan ve belediyemizi hedef alan bazı görüntüler eski tarihlidir. Can dostlarımızla ilgili ortaya atılan iddialar ise gerçeği yansıtmamalıdır. 

Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan uzman veteriner hekimlerimiz tarafından yapılacak tetkik ve kontrollerin ardından, gerçekleşecek rehabilitasyon süreciyle yasa gereği hayvanlarımız alındıkları yerlere bırakılacaktır. 

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği sokak köpeklerinin beslenmesi, tedavilerinin yapılması ve kısırlaştırılmasının ardından tekrar alınan yere bırakılması zorunludur. 

Belediyemiz can dostlarımızı sahiplendirme, bakım rehabilitasyon konularında da sürekli olarak çalışmalar yürütülmeye devam edecektir.

Bizler, toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, herkesin huzur ve güven içinde olduğu daha yaşanılabilir bir Gölbaşı için çaba sarf ediyoruz. Geçmişte yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak ve gelecekte benzer durumların tekrarlanmaması için her türlü önlemi almaya kararlıyız."

Yapılan bu açıklamalara göre bu tür durumlara karşı gerekli olan önlemlerin alındığı ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara bir kadının market otoparkında yaptıkları pes dedirtti!

Ankara bir kadının market otoparkında yaptıkları pes dedirtti!