ANASAYFA Gölbaşı Kutsal Emanetler Ankara Gölbaşı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı!

Kutsal Emanetler Ankara Gölbaşı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı!

İslam dünyası için çok önemli anlam ifade eden bazı eserler Ankara Gölbaşı'nda ziyarete açıldı. Vatandaşlar kutsal emanetleri ziyaret ederken duygu dolu anlar yaşadı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Kutsal Emanetler Ankara Gölbaşı'nda vatandaşların ziyaretine açıldı!

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bugün manevi anlamda duygu yüklü anlar yaşandı. İslam dünyası için büyük anlam ifade eden bazı eserler vatandaşların ziyaretine açıldı. Kabe Yolunda Mukaddes Emanetler ve Mübarek Kabe-i Muazzam Örtüleri adlı sergi vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştı. İlçelerinde bu şekilde bir sergi açılacağını öğrenen Gölbaşı söz konusu programa yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞLAR SERGİDEN MEMNUNİYET DUYDUKLARINI İFADE EDİYOR

Söz konusu sergide Kabe örtüleri, Sakal-ı Şerif, Kadem-i Şerif ve bazı kutsal emanetler yer alırken etkinliğe katılan Ali Yılmaz adlı bir vatandaş, programı organize eden kişilere teşekkürlerini sunarak “Allah bize ömür verdi elhamdülillah bizi duygulandırdı, bizi şevk etti. Böyle kutsal emanetleri bize sergileyen, ondan sonra bizi gösteren kişilerden Allah razı olsun. Yani bunu düşünen buraya getiren her kimse her kim sebep olduysa Allah razı olsun çok memnun oldum” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN EMANETLERİN SADECE HİZMETKARIYIM”

Sergide bulunan eserleri bir araya getiren ve vatandaşların ziyaret etmesine vesile olan Erol Güzel adlı vatandaş “Ben bir koleksiyoner değilim. Ben buradaki bütün emanetlerin sadece hizmetkarıyım. Burada hepsini ben ne kadar kendim saklasam da benim evimde olsa da bunların hepsi benim değil, ümmetindir. Müslüman kardeşlerimindir. Bunlar ben sadece bekçiliğini yapıyorum” diyerek söz konusu eserlere şahsi gözle bakmadığını vurguladı.

Vatandaşlar bu tarz etkinliklerden memnuniyet duyuyor. Büyük bir çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde manevi anlam ifade eden organizasyonlara büyük katılım sağlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da traktöre çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti!

Ankara'da traktöre çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti!