ANASAYFA Güdül Ankara'da nereye gidelim diye düşünenler! Öyle bir yer var ki havası başınızı döndürecek

Ankara'da nereye gidelim diye düşünenler! Öyle bir yer var ki havası başınızı döndürecek

Başkent Ankara'da bir gidenin birde gitmeyenin pişman olduğu yer, Güdül Şelalesi. Ankara'nın içinde bulunan doğa harikası vatandaşların uğrak yeri oldu.
yazar
Haber Merkezi
Ankara'da nereye gidelim diye düşünenler! Öyle bir yer var ki havası başınızı döndürecek

Başkent Ankara gerek doğasıyla gerek sanatı kültürüyle gerekse de sosyal yaşantısıyla Türkiye'de yaşanmak için tercih edilen şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. Ankara'nın kalabalık ve betondan ibaret olduğunu düşünenleri yanıltacak bir çok yer var. Bunların başında Güdül Şelalesi geliyor.

"ANKARA'NIN BİLİNMEYEN YÜZÜ "GÜDÜL MAĞARALARI"

Ankara'nın Güdül ilçesi, Ankara'ya 90 kilometre uzaklıkta, Kirmir Çayı'nın yakınında yer alan bir ilçedir. İlçe, tarihi sokakları ile Bursa'nın Kızık köylerini andırmaktadır. Güdül'ün en bilinen tarihi yeri ise Kirmir Çayı kenarında bulunan İnönü ve Yeşilöz mahallelerindeki mağaralardır.

untitled-1-002.jpg

İnönü Mağaraları, Eti, Frig, Roma ve Bizans izlerini taşımaktadır. Barınma amaçlı oyulan mağaralar, Roma'nın son döneminde Hristiyanların saklanma ve barınma yeri olmuştur. İçinde kilisesi olan mağaralar, günümüzde mesire alanı olarak kullanılmaktadır.

Yeşilöz Mahallesi başlangıcında Kirmir Çayı kenarında kaya mezarlarını görmek mümkündür. Mahalle merkezinde de kaya yerleşimleri vardır. Burada çay üzerinde iki adet tel köprü bulunmaktadır. Doğa ile çok uyumlu görüntüler veren köprüler, bahçelere geçmek için yapılmıştır. Yeşilöz, Ankara'dan gelen insanları kendine çekmektedir. Mahallede bugün işlevi kaybetmiş çınar altı meydanı ve şelaleli bir çay bahçesi bulunmaktadır. Ankara'nın en önemli kamp alanı Sorgun Gölet'i de buraya yakındır.

screenshot-36.jpg

Güdül Mağaraları, Ankara'nın bilinmeyen yüzünü yansıtmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen mağaralar, Ankara'nın önemli turizm destinasyonlarından biridir.

GÜDÜL ŞELALESİNE NASIL GÜDÜLÜR?

Ankara'dan Yeşilöz'e gitmek için iki seçenek bulunuyor: ücretli ve ücretsiz yol. Ücretli yol, Ankara'dan başlayıp Ayaş, Güdül, Yeşilöz güzergahını takip eden Anadolu Otoyolu'dur. Bu yol, yaklaşık 1 saat 15 dakika sürmektedir. Ücretsiz yol ise Ankara'dan başlayıp Ayaş, Güdül, İnönü, Yeşilöz güzergahını takip eden D140 karayoludur. Bu yol, yaklaşık 1,5 saat sürmektedir.

HABERANKARA.COM

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahveseverlere üzücü haber! Kahve üretimi tehlikede fiyat artışı bekleniyor

Kahveseverlere üzücü haber! Kahve üretimi tehlikede fiyat artışı bekleniyor