ANASAYFA Güdül Kampçıların en gözde mekanı Ankara'da bulunuyor! 80 dakikada doğa harikasını keşfedin

Kampçıların en gözde mekanı Ankara'da bulunuyor! 80 dakikada doğa harikasını keşfedin

Ankaralılar kış mevsiminden önce kamp yapacakları alanları araştırmaya devam ediyor. Ankara'daki gezi rotaları merak edilirken bir yandan da şehir merkezine yakın, sessiz ve sakin alanlar tercih ediliyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Kampçıların en gözde mekanı Ankara'da bulunuyor! 80 dakikada doğa harikasını keşfedin

Kampçıların en gözde mekanı Ankara'da bulunuyor! 80 dakikada doğa harikasını keşfedin - Ankaralılar havalar soğumadan önce sıcak günlerin tadını çıkarmak istiyor. Sonbahar mevsimine girilmesi ile birlikte kamp keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler de ziyaret edebilecekleri yakın yerleri araştırmaya devam ediyor.

Ankara'nın merkezinden 80 dakika uzaklıktaki bir kamp gözdesi alana dair merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik. Ankara'nın Güdül ilçesine bağlı Sorgun Göleti Tabiat Parkı, Ankara ve çevre illerden gelen doğa tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

sorgun-goleti.jpg

80 DAKİKADA DOĞAL GÜZELLİĞE ULAŞIN

Başkent Ankara'ya 105 kilometre uzaklıkta bulunan Sorgun Göleti Tabiat Parkı, içinde barındırdığı gölet, yeşil alanlar, çadır ve karavan kamp alanlarıyla doğaseverlerin ziyaret noktaları arasında yer alıyor. Tabiat Parkı'nın kuzeyinde ve doğusunda Sorgun Göleti, güneyinde karaçam ormanı, batısında geniş çayır alanları yer alıyor. Sorgun Göleti Tabiat Parkı'na Ankara'dan iki farklı yoldan ulaşılıyor. Güdül ilçesi üzerinden sırasıyla Ankara - Ayaş, Ayaş - Güdül yolundan Güdül ilçesine, buradan da sırasıyla Kamanlar, Yeşilöz ve Sorgun Beldeleri üzerinden geçilerek varılıyor.

ekran-goruntusu-2023-09-03-221431.png​​​​​​​Diğer bir yol ise Ankara - İstanbul otoyolunun 60. kilometresinden Güdül Yoluna sapılarak sırasıyla Çeltikçi Beldesinin içerisinden geçip çıktıktan sonra sırasıyla Kurumcu, Hüyük, Kınık köyleri takip edilerek Sorgun Beldesi üzerinden varılıyor.

GÖL MANZARASI HERKESİ BÜYÜLÜYOR

Sorgun Tabiat Parkı, içinde bulunduğu bölgenin turizm ve rekreasyon açısından çekim merkezlerine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Sorgun Tabiat Parkı sahip olduğu orman ve göl peyzajları ile ziyaretçiler için eşsiz manzarası, doğa turizmi sunuyor.

sorgun-goleti-001.jpg

Piknik, çadırlı veya karavanlı kamp, bungalov tipi yapılarda konaklama, manzara seyir, yürüyüş ve koşu, flora ve fauna izleme gibi faaliyetler yer alıyor. Alan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından işletiliyor ve içerisinde giriş kontrol noktası, lavabolar ve Kır Gazinosu bulunuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Apple'ın iPhone 15 lansmanı! Kötü haberler mi geliyor?

Apple'ın iPhone 15 lansmanı! Kötü haberler mi geliyor?