ANASAYFA Gündem 0 - 13 yaş grubu için alarm verildi! Uzmanlar resmen duyurdu o saatlerde sokağa çıkılamayacak

0 - 13 yaş grubu için alarm verildi! Uzmanlar resmen duyurdu o saatlerde sokağa çıkılamayacak

Ülkemizde yaşanana sıcak hava dalgası pek çok olumsuzluğa neden oluyor. Uzmanlar sıcak havaların sağlık sorunlarına yol açtığını bildirirken saat verilerek uyarı yapıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
0 - 13 yaş grubu için alarm verildi! Uzmanlar resmen duyurdu o saatlerde sokağa çıkılamayacak

0 - 13 yaş grubu için alarm verildi! Uzmanlar resmen duyurdu o saatlerde sokağa çıkılamayacak - Ülkemizde temmuz ayında çöl sıcaklıklarının bastırması ile birlikte uzmanlar teyakkuza geçti. Belirli yaş grupları için çeşitli uyarılara yer verilirken uzmanlar saat vererek durumun ciddiyetine dikkati çekti.

Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Gökmen Alpaslan Taşkın, sıcak havaların olumsuz etkisi ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunarak aşırı sıcakların çocuklarda ısı çarpması, hızlı nabız, baş dönmesi, halsizlik, kusma, bayılma ve hatta bilinç kaybı gibi ciddi sorunlara neden olduğunu belirtti.

SABAH 11.00 İLE ÖĞLEN 16.00 ARALIĞINA DİKKAT!

Dr. Öğr. Üyesi Taşkın, "Sıcak hava saatlerinde (11.00 ile 16.00 arası) çocuğunuzun güneşin altında çok fazla zaman geçirmesine izin vermeyin." diyerek uyarılarda bulundu.

0-13-yas-grubu-icin-alarm-verildi-uzmanlar-resmen-duyurdu-o-saatlerde-sokaga-cikilamayacak.jpeg

Sıcak havalarda çocukların aşırı terleme sonucu daha fazla su kaybı yaşadığını bununla birlikte yeterli sıvı alımı olmadığında da dehidratasyon riskinin arttığı, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı ve bayılma gibi belirtilerin görüldüğüne dikkati çeken uzman isim "Aşırı sıcaklar cilt kanseri ve bilinç kaybına neden olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

AŞIRI SICAKLARIN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ

Aşırı sıcaklıkların en çok çocukları etkilediğine değinen Dr. Öğr. Üyesi Taşkın, bilinç kaybı gibi ciddi belirtilerin de oluşabileceğine dikkati çekerek ''Yüksek ateş vakaları artabilir. Bunun nedeni ise vücut sıcaklığının dengelenmesinde zorluk yaşanması. Bu nedenle sıcak havalarda çocukların dışarıda uzun süre vakit geçirmelerinden kaçının, sıvı alımına dikkat edin.

0-13-yas-grubu-icin-alarm-verildi-uzmanlar-resmen-duyurdu-o-saatlerde-sokaga-cikilamayacak.jpg

Eğer çocuğunuzda sıcak hava ile ilgili ciddi bir sağlık sorunu gözlemlerseniz vakit kaybetmeden doktora başvurun." dedi. Sıcak havaların en etkili olduğu saatler sabah 11.00 ile öğlen 16.00 arasında özellikle çocukların dikkatli olmaları gerektiğini yineleyen Dr. Öğr. Üyesi Taşkın, zorunlu durumlarda önlem alınmasını ve açık renkli kıyafetler giyilmesini tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Resmen oran verildi! Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,82!

Resmen oran verildi! Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,82!