ANASAYFA Gündem 1 Nisan'da bankalar açık mı? 1 Nisan bankalar tatil mi?

1 Nisan'da bankalar açık mı? 1 Nisan bankalar tatil mi?

Ülke genelinde dün yapılan seçimlerden dolayı geçtiğimiz günlerde okulların tatil olduğu ilan edilmişti. 1 Nisanın seçim sonrası gün olması ve Pazartesi olmasından dolayı bankalar açık mı sorusu sorulmaya başlandı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
1 Nisan'da bankalar açık mı? 1 Nisan bankalar tatil mi?

Geçtiğimiz günlerde 31 Mart seçimlerini işlemlerinin tamamlanmasının uzun süreceği için okulların 1 Nisan günü tatil olacağı açıklanmıştı.

1 NİSAN 2024 BANKALAR KAPALI MI?

Okulların kapalı olması ve sandık başında yer alan personellerin idari izinli sayılacak oluşundan dolayı vatandaşlar tatil kavramının genişletilip genişletilmediğini sorgulamaya başladı. Bu konuda akıllara gelen sorulardan birisi bankaların bugünde açık olup olmadığı şeklinde oldu.

Konu ile ilgili soru ise kısa sürede cevaplandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede okullarda oy verme işleminin ardından geri sınıfların eski hallerine dönmesinin uzun sürmesi gerekçe gösterilerek 1 Nisan 2024 Pazartesi gününün tatil edildiği ve seçimde görev alan personellerin izinli sayılacağı ifade edilmişti.

Bu durumun ardından başka bir kurum tarafından herhangi bir tatil açıklaması yapılmadı. Buradan ülke genelinde bankaların 1 Nisan 2024 günü tatil olup olmadığı sorusu cevaplanmış oldu. Söz konusu genelge dışında kalan tüm kurum ve kuruluşlar bugün aynı şekilde çalışma prosedürlerini sürdürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ATO Başkanı Baran seçim sonuçları hakkında konuştu: Ekonomiye odaklanma zamanı

ATO Başkanı Baran seçim sonuçları hakkında konuştu: Ekonomiye odaklanma zamanı