10 Yunan adasına kapıda vize uygulaması ne zaman başlayacak?

Bu sene Türkiye ile Yunanistan arasında sağlanan anlaşma sonucunda 10 yunan adası için kapıda vize uygulamasının başlayacağı ifade edilmişti. Konu hakkında merak edilenlere yanıt geldi.

10 Yunan adasına kapıda vize uygulaması ne zaman başlayacak?

2024 yılı için Türkiye ile Yunanistan arsında sağlanan anlaşmanın ardından Türkiye vatandaşı kişilerin Yunanistan'da bulunan 10 ada için kapıda vize uygulamasının verileceği ifade edildi. Bu çerçevede vatandaşlar tarafından hangi adalara giriş yapılabileceği hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Konu ile ilgili Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis tarafından kapıda vize uygulaması hakkında "Size şunu hatırlatayım; Schengen'den muaf tutulacak olanlar, sadece doğu Ege'deki adalar. Diğer adalarda böyle bir serbestlik olmayacak. Bu tabii ki Türklerin ve de bizim adalılarımızın çok istediği bir şey" denilmişti.

YUNANİSTAN İÇİN KAPIDA VİZE UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Anlaşmanın sağlanmasının ardından kişiler tarafından en çok merak edilenler arasında kişilerin hangi Yunan adalarına girebileceği hakkında araştırmalar başladı. Yapılan açıklamalarda Ege'nin doğusundaki 10 adada yani Limni, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, İstanköy (Kos), Rodos, Simi ve Meis adalarında Türkiye vatandaşlarının yedi günlük turist vizesinin kapıda alabilecekleri öğrenildi.

Bu çerçevede kapıda vize uygulamasına başvuru yapacak olan kişiler tarafından başvuru işlemlerinin ne zaman başlayacağı hakkında da araştırmalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre başvuru işlemlerinin Mart ayında alınacağı öğrenildi.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ OLAN ŞARTLAR BELLİ OLDU!

Tüm bunların yanı sıra vatandaşlar tarafından en çok merak edilenler arasında başvuru yapacak olan kişiler için gerekli olan belgeler şu şekilde verildi;

- En az altı aylık geçerliliği bulunan pasaport

- İki biyometrik fotoğraf

- Son üç aya ait banka hesabı dökümleri (planlanan seyahati karşılayacak kadar bakiye bulunması gerekiyor)

- Feribot bileti

- Otel rezervasyonu

- Seyahat sigortası

- Kimlik fotokopisi

- Başvuru formu

Kişilerin yukarıda verilen başvuru belgeleri ile birlikte Mart ayından itibaren başvuruları yapabileceği ifade edilmiş oldu.

SONRAKİ HABER