ANASAYFA Gündem 15 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, bugün okul var mı?

15 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, bugün okul var mı?

9 günlük bayram tatilinin sona ermesinin ardından bu Pazartesi günü okulların açılıp açılmayacağı en çok merak edilenler arasında yer aldı.
yazar
Sinem GÜVEN
15 Nisan Pazartesi okullar tatil mi, bugün okul var mı?

Bu sene Ramazan Bayramı dolayısıyla verilen 9 günlük resmi tatilin bugün sona ermesinin ardından Pazartesi günü okulların açılması bekleniyordu. Bunun ardından kişiler tarafından en çok merak edilenler arasında bugün okulların açılıp açılmayacağı konusu yer aldı.

15 NİSAN PAZARTESİ OKULLAR VAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar sonucunda Ramazan tatili kapsamında kamu kurum ve kuruluşlar 9 gün tatil vermişti. Bugün tatilin sona ermesi ile birlikte de 15 Nisan Pazartesi günü okullar yeniden açılacak.

İKİNCİ ARA TATİL OLACAK MI?

Yarın başlayacak olan okullar ile birlikte öğrenci ve veliler tarafından ikinci bir ara tatilin olup olmayacağı merak edilmişti. Konu hakkında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bakanlığımızdaki eğitim öğretimle ilgili genel müdürlüklerin içinde bir daire başkanlığı var. Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar, attığımız tüm adımlar o daire başkanlığı tarafından değerlendiriliyor. 'Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor.' şeklinde verilen haberler, aslında İzleme Değerlendirme biriminin ara tatillerle ilgili işlevsel mi değil mi yönünde yaptığı rutin değerlendirme. Oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankadan nisan ayına özel kampanya! Faizsiz 10 bin TL hesaplarınıza yatırılacak

Bankadan nisan ayına özel kampanya! Faizsiz 10 bin TL hesaplarınıza yatırılacak