2024 ALES Başvuruları başladı! ALES başvuruları nereden yapılır

Üniversitelerin lisansı bölümünden mezun olan ya da eğitimine devam eden öğrencilerin merakla beklediği haber geldi. ÖSYM ALES sınavı için başvuru sürecinin başladığını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından sınava girecek isimler ALES başvuru ücreti ne kadar, 2024 ALES sınav başvurusu nasıl yapılır soruları için araştırma yapmaya başladı.

2024 ALES Başvuruları başladı! ALES başvuruları nereden yapılır

Türkiye'de yüzbinlerce öğrencinin girmeyi beklediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için beklenen açıklama nihayet yapıldı.

Söz konusu açıklamanın ardından sınav ile ilgili hazırlık süreci devam ettiren adaylar başvurularını nereden yapacaklarını ve sınav giriş ücreti olarak ne kadar ödeyeceklerini araştırmaya başladı.

2024 ALES BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

ÖSYM internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ALES sınavı ile ilgili bir açıklama yayınladı. Yayınlanan açıklamada sınav başvurularının alınmaya başlandığı bilgisine yer verildi. Yapılan açıklamada “Sınava başvurular, 1-11 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır” denildi.

2024 ALES Başvuruları başladı! ALES başvuruları nereden yapılır

Sınav için başvuruyu bu tarihler aralığında nereden ve nasıl yapacağını merak eden adayları da bilgilendiren ÖSYM açıklamasında “Adaylar, başvurularını 1 Mart 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir” ifadelerini kullandı.

2024 ALES SINAV GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Yapılacak olan sınava girmek isteyen adayların ödemesi gereken tutar ise 490 TL olarak açıklandı. 11 Mart tarihine kadar belirtilen adresten başvurusunu yapan ve sınav ücretini ödeyen kişiler 21 Nisan tarihinde sınava girecekler. Sınavın ardından kısa süre içerisinde sonuçların açıklanması bekleniyor.

SONRAKİ HABER