ANASAYFA Gündem 2024 ALES ne zaman, saat kaçta yapılacak?

2024 ALES ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Yükseköğrenim hayatına devam etmek isteyen üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı ALES ile ilgili soru işaretleri arttı. ALES'in ne zaman yapılacağı merak konusu olurken adaylar da bayram sonrası araştırmalarına hız kazandırdı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 ALES ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağladığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda üç defa düzenleniyor. ALES ile yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar belirleniyor. 

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 testten 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 ve 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türünü ifade ederken Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de belirleyici bir sınav niteliği de taşıyor. 2024 ALES/1 hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar, '' ALES/1  ne zaman, saat kaçta yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

ALES/1 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için giriş belgeleri nisan ayının ilk günlerinde erişime açılmıştı. 2024 ALES/1 21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak. 

21 Nisan Pazar günü uygulanacak ALES için giriş yerleri ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden sorgulanacak. Sisteme T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapmak gerekecek. Sınav 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı

TÜİK Şubat ayı işsizlik rakamlarını açıkladı