ANASAYFA Gündem 2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

Nisan ayının son günlerinde Anneler Günü tarihi araştırma konusu oldu. Anneler Gününün ayın kaçında kutlanacağı merak edilirken ülkemizde de kutlanan Anneler Günü'nde anneleri mutlu edecek hediyeler, çiçekler alınıyor. Bu özel tarihi kaçırmak isteyemeyenler de araştırmalarına devam ediyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak?

2024 Anneler Günü ne zaman, hangi tarihte kutlanacak? - Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte Anneler Günü araştırmaları da hızlandı. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de kutlanan Anneler Günü ile ilgili olarak ‘’Bu yıl Anneler Günü ne zaman kutlanacak, hangi tarihte, Anneler Günü ayın kaçında kutlanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 

Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

Ülkemizde de kutlanan bu günle ilgili olarak ‘’Anneler Günü ayın kaçında kutlanacak?'' sorusu gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Anneler Günü ile ilgili yapılan araştırmalar devam ederken detayları derledik. 

2024 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi. Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Anneler Günü ülkemizde de mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanacak. Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs Pazar gününe denk gelecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB vektörle mücadele koordinasyon toplantısı düzenledi

ABB vektörle mücadele koordinasyon toplantısı düzenledi