2024 Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olacak mı?

Temmuz ayının yaklaşması ile beraber asgari ücrete ara zam açıklamaları da yakından takip edilmeye başlandı. Temmuz ayında artacak olan emekli ve memur maaşlarının ardından asgari ücretliler de araştırmalarına başlarken herhangi bir açıklama gelip gelmediğini merak ediyor.

2024 Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olacak mı?

2024 yılında emekli, memur, memur emeklisi ve asgari ücretliler maaş zammı aldı. Ocak ayında asgari ücretlilerin maaşları 17 bin 2 liraya yükselirken temmuz ayında yapılması beklenen ara zamla ilgili olarak ise olumlu bir açıklama gelmemişti. Temmuz ayında asgari ücrete ikinci zam yapılmasına yönelik beklentiler devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi.

Vatandaşlar ''Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olacak mı 2024? Asgari ücrete ara zam var mı, yok mu, açıklama geldi mi?'' sorusuna yanıt ararken temmuz ayında asgari ücrete zam olup olmayacağı, asgari ücretli çalışanlar başta olmak üzere kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Bu yıl da artan enflasyon nedeniyle ikinci zam iddiaları gündeme gelirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada asgari ücrete zam olmayacağı sinyalini vermişti. Konuyla ilgili son durum merak edilirken asgari ücretliler de zam beklentisi ile araştırmalarına devam ediyor.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ARA ZAM OLACAK MI 2024?

Asgari ücretin artışına ilişkin olarak son durum değerlendirmesi yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, asgari ücretin temmuz ayında artırılmasına ilişkin bir çalışma olmadığını söyledi.

2024 Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam olacak mı?

2024 yılında geçerli olan asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı." dedi. Asgari ücretin artması talebi devam ederken henüz yapılan olumlu bir açıklama da bulunmuyor. Aksi açıklama gelmediği sürece asgari ücretliler ocak ayına kadar 17 bin 2 TL maaş alacaklar.

SONRAKİ HABER