ANASAYFA Gündem 2024 DGS başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

2024 DGS başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

DGS ile ilgili araştırmalar devam ediyor. 2024 DGS sınavına katılım sağlayacak adaylar, DGS'nin ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. DGS başvuru tarihi ve DGS başvuru ücreti bilgisi merak edilirken ÖSYM'nin konuyla ilgili takvimi de araştırma konusu oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 DGS başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır, ücreti ne kadar?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen, 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili araştırmalar devam ediyor. 2024 yılı DGS'ye katılım sağlayacak adaylar, DGS tarihi ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bu kapsamda ‘’DGS başvuru tarihi ve DGS başvuru ücreti bilgisi açıklandı mı?'' sorularına da yanıt aranıyor.

2024 yılının ÖSYM takvimi belli oldu. Her yıl düzenli olarak uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl da uygulanacak. DGS hazırlıklarına başlayan adaylar, DGS başvuru tarihi ve DGS başvuru ücretini araştırıyor. DGS'nin ne zaman olduğunu merak eden adaylar bir yandan da DGS başvuru tarih aralığı ve başvuru ücreti hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. 

2024 DGS BAŞVURU TARİHİ  NE ZAMAN BAŞLIYOR, BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru işlemleri 10 - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınacak. DGS başvuru ücreti henüz belli olmadı. DGS'nin geçen yılki başvuru ücreti 270 TL olarak açıklanmıştı. Bu yılki yeni ücret, DGS başvuru ücreti kılavuz yayımlandığında belli olacak.

2024 DGS NE ZAMAN, SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS 30 Haziran 2024 tarihinde uygulanacak. DGS sonuçları ÖSYM takvimine göre 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanmış olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yerel seçimde kaç oy pusulası var, hangi pusula ne renk, muhtar oy pusulası nasıl olur?

Yerel seçimde kaç oy pusulası var, hangi pusula ne renk, muhtar oy pusulası nasıl olur?