ANASAYFA Gündem 2024 Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü idrak edilecek?

2024 Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü idrak edilecek?

İslam alemi Ramazan ayını idrak ederken Ramazan ayı içerisinde idrak edilecek olan Kadir Gecesi tarihi de merak ediliyor. Kadir Gecesi tarihleri merak edilirken tarih sorgulaması da sürüyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Kadir gecesi ne zaman, Ramazan'ın kaçıncı günü idrak edilecek?

11 Mart tarihinde idrak edilemeye başlanan Ramazan ayı içerisinde Müslümanlar oruç ibadetini yerine getiriyor. Oruç tutan Müslümanlar Ramazan Bayramı için geri sayıma başlarken bir yandan da Kadir Gecesi için araştırmalar devam ediyor. 

Kadir Gecesi tarihi için geri sayım başladı. Müslümanlar Ramazan ayında bin aydan hayırlı olduğu rivayet edilen Kadir Gecesine ne zaman erişeceklerini merak ediyor. İslam alimleri Kadir Gecesi ile ilgili son 10 geceye dikkat çekiyor. Bu çerçevede ‘’Kadir Gecesi ne zaman? Bu yıl yani 2024 Kadir Gecesi ne zaman idrak edilecek?'' sorularına yanıt aranıyor.

2024 KADİR GECESİ RAMAZAN'IN KAÇINCI GECESİ, HANGİ TARİHTE İDRAK EDİLECEK?

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığına ve Allah indinde bin yıldan hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi, İslam inancında Ramazan ayı içerisindeki en mühim gece olarak kabul ediliyor. 

Hicri ve Miladi Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle bu gecenin tarihi her yıl bir önceki yıla göre 10 - 11 gün daha erken idrak ediliyor. "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, Ramazan ayının 27. gecesi olan 5 Nisan tarihinde idrak edilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı! Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı! Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz