2024 Kurban Bayramı arefe günü ne zaman, hangi tarihte?

Kurban Bayramı tarihinin yaklaşması ile beraber arefe günü araştırmaları da başladı. Arefe gününün hangi tarihe denk geldiği ve ne zaman idrak edileceği merak edilirken araştırmalar da başladı. Arefe günü tarihi ile ilgili merak edilenleri derledik.

2024 Kurban Bayramı arefe günü ne zaman, hangi tarihte?

Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Kurban Bayramı için geri sayım devam ederken bir yandan da hem bayramın idrak edileceği tarihler hem de arefe günü araştırmaları başladı. Kurban Bayramı arefesi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler ''2024 Kurban Bayramı arefe günü ne zaman, hangi tarihte?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

Bayramın habercisi olan Kurban Bayramı'nın arefe günü yaklaştı. Kısa bir süre kalan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar bayram tatili planlarını gerçekleştirmek için bayramın başlangıç tarihi olan arefe gününün ne zaman olduğunu merak etmeye başladı.

2024 KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?

Kurban Bayramı'nın başlangıcını ifade eden ve yarım gün tatil olan arefe gününün ne zaman olacağı merak ediliyor. 2024 Kurban Bayramı tarihleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı takvime göre, 15 Haziran Cumartesi günü Kurban Bayramı arefesi idrak edilecek. Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran olurken bayramın son günü ise 19 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

SONRAKİ HABER