ANASAYFA Gündem 2024 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak, kaç bin atama yapılacak?

2024 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak, kaç bin atama yapılacak?

2024 yılı içerisinde yapılacak atamalar için adayların gözü kulağı gelecek açıklamaya çevrildi. 2024 Öğretmen atama kontenjan ve branş dağılımının ne zaman açıklanacağı merak konusu olmaya devam ederken öğretmen atama takvimine ilişkin ayrıntıları da derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak, kaç bin atama yapılacak?

 2024 Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak, kaç bin atama yapılacak? - Son günlerin en çok merak edilen konuları arasında öğretmen atamaları yer alıyor. Öğretmen atamaları ile ilgili merak edilenler artarken gündemi meşgul eden atamalarla ilgili yeni açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı 2024 yılı içerisinde yapılacak atamalara çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğretmen atamalarının çok fazla uzatılmadan yakında yapılacağını açıklamıştır. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den de açıklama geldi. Bakan Tekin, son açıklamasında sayının belli olduğunu ve Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapılacağını duyururken adaylar da ‘’2024 Öğretmen atama kontenjan ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

2024 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

Öğretmen atama takvimine ilişkin araştırmalar devam ediyor. Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı yapılacak atama sayısına çevrilirken Bakan Tekin, Kabine Toplantısı'nı işaret ederek atama sayısının kabine toplantısı sonrasında açıklanacağını duyurdu.  

2024 Öğretmen atama takvimine ilişkin son açıklama Milli Eğitim Bakanı Tekin, ‘’Biz rakamda uzlaştık'' ifadelerini kullandı. Öğretmen kadro ve branş dağılımı atama takviminin açıklanmasının ardından MEB tarafından kısa süre içerisinde açıklanması bekleniyor. Kararın tam olarak açıklanacağı tarihe ilişkin net bir açıklamada henüz bulunmuyor. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur: Dimdik Ayaktayız

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur: Dimdik Ayaktayız