2024 PMYO ve POMEM ertelenen eğitim sonu sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak?

Polislik sınavları ile ilgili gelişmeler vatandaşların gündeminde yer alıyor. POMEM ve PMYO olarak bilinen sınavlara dair araştırmalar devam ederken detayları derledik.

2024 PMYO ve POMEM ertelenen eğitim sonu sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak?

Polislik sınavlarına ilişkin sorgulamalar gündemdeki önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitim sonu sınav tarihleri, sınava katılacak adayların gündeminde alırken sınav tarihlerinin ertelendiği bilgisi verilmişti.

Bu çerçevede sınava katılım sağlayacak olan adaylar, ‘’PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavları ne zaman, nerede olacak, hangi tarihlerde yapılacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 POLİSLİK EĞİTİM SONU SINAVI NE ZAMAN?

Polislik eğitim sonu sınavları için tarih açıklaması bekleniyor. Polis Akademisi (PA) Başkanlığı tarafından 15 Şubat tarihinde yapılması planlanan PMYO ve POMEM eğitim sonu sınavlarının ertelendiği açıklandı. Polis Meslek Yüksekokulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden farklı sebeplerle işlemleri tamamlanan öğrenciler sınava tabi tutulacaklar.

2024 PMYO ve POMEM ertelenen eğitim sonu sınavları ne zaman, hangi gün yapılacak?

Bahsi geçen öğrencilerin sınavları, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği, 15 Şubat 2024 tarihinde yapılacaktı. Ancak sınav tarihi 15 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan Eğitim Sonu Sınavı 15 Nisan 2024 tarihine ertelendi. Bu çerçevede POMEM ve PMYO sınavları 15 Nisan 2024 tarihinde yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER