ANASAYFA Gündem 2024 Seçimleri Muhtarlık sonuçları nereden öğrenilir? Muhtarlık sonuçları sorgulama ekranı

2024 Seçimleri Muhtarlık sonuçları nereden öğrenilir? Muhtarlık sonuçları sorgulama ekranı

31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye il ve ilçelerinde yönetimde söz sahibi olacak kimseler belirlendi. Seçimler sonrası akıllara gelen bir diğer soru Muhtarlık sonuçları, 2024 Yerel Seçimleri Muhtarlık sonuçları ne oldu şeklinde oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
2024 Seçimleri Muhtarlık sonuçları nereden öğrenilir? Muhtarlık sonuçları sorgulama ekranı

Geride bırakılan yerel seçimlerde sonucu merak edilen seçim türlerinden birisi de muhtarlar olmuştu. Son dönemlerde muhtarların devam etmesinin bir anlamı kalmadığı şekilde yorumlar yapılırken, muhtar adaylarının adaylık çalışmaları bir çok defa gündem oldu.

MUHTARLIK SONUÇLARI BELLİ OLDU MU?

Özellikle son dönemlerde bir büyükşehir belediye başkanı edasıyla seçim propagandaları hazırlayan muhtarlar toplumun büyük bir kısmı tarafından tepki ile karşılanmıştı. Muhtarlar hakkında gelişen teknoloji ile muhtarların yapacağı bir şey kalmadığı şeklinde eleştiriler geliyordu.

Bu tartışmaların gölgesinde bir seçim daha geride kaldı ve 50 bin 370 muhtar seçildi. Muhtarların bu kadar kapsamlı bir adaylık geçirmesi vatandaşların seçim sonrası sonuçları merak etmesinde önemli bir etken oldu. Seçim sonrası il ve ilçe başkanların kim olduğu belirlenirken vatandaşlar muhtarlık sonuçları hakkında bilgi almak istedi.

31 MART MUHTARLIK SEÇİMLERİ SONUÇLARI

Yapılan seçim sonrasında seçmenler internet üzerinden bulundukları mahallede yeni muhtarın kim olduğunu sorgulamaya başladı. Edinilen bilgiye göre Muhtarlık sonuçları YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden sonuçları duyurması sonucu ilan edilmiş olacak. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim için hazırladığı sonuc.ysk.gov.tr adresinden sonuçlar vatandaşların erişimine sunulacak.

Şu an için her hangi bir resmi sonuç açıklaması gelmedi. İlerleyen saatlerde yapılan açıklama sonucu linke tıklayıp sonucu öğrenebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABB Başkanı Yavaş seçim zaferi sonrası konuştu: Emek ve alın teri kazandı

ABB Başkanı Yavaş seçim zaferi sonrası konuştu: Emek ve alın teri kazandı