ANASAYFA Gündem 2024 Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

2024 Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

Ramazan ayının sona ermesi ile beraber Şevval ayı gündemdeki yerini aldı. Şevval ayı orucunun ne zaman tutulacağı merak edilirken Haberankara.com okurları için bu ayla ilgili olarak bilinmesi gerekenleri derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?

2024 Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur? - Ramazan ayında yerine getirilen oruç ibadeti bir aylık sürecin ardından sına erdi. İslam alemi Ramazan ayından sonra idrak edilen Ramazan Bayramı telaşı ile baş başa kalırken bayramın da sona ermesi ile beraber gözler bu kez Şevval ayına çevrildi. Şevval ayı başlangıcı Ramazan Bayramı'na denk gelirken İslam alemi de  ‘’2024 Şevval ayı orucu ne zaman, kaç gün tutulur?'' sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Hicri takvime göre yılın 10'uncu ayı olan Şevval'de İslam alemi Şevval orucunu tutulurken ‘’2024 Şevval ayı ne zaman, hangi gün bitiyor?'' sorusu da gündemdeki yerini aldı. İslam alemi Şevval ayını idrak ediyor. Şevval ayı içerisinde 6 günlük oruç tutulurken Şevval orucu fazileti ise Müslümanların gündeminde yer alıyor.

ŞEVVAL AYI ORUCU KAÇ GÜN, NE ZAMAN TUTULUR?

Dini kaynaklara göre Ramazan ayından sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak tavsiye edilir. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” (Müslim, Sıyâm, 204 [1164]) buyurmuştur. Bu oruç peş peşe tutulabileceği gibi ara verilerek de tutulabilir. (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/435). 2024 yılı Şevval ayı 10 Nisan günü başlamıştı, son günü ise 8 Mayıs tarihine denk geliyor. Bu tarih aralığında 6 gün Şevval ayı orucu tutulabilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeni C-segment SUV Opel Grandland fiyatı ve teknik özellikleri!

Yeni C-segment SUV Opel Grandland fiyatı ve teknik özellikleri!