ANASAYFA Gündem 2024 Ulusal Staj Programı nedir, başvuru sonuçları açıklandı mı?

2024 Ulusal Staj Programı nedir, başvuru sonuçları açıklandı mı?

Ulusal Staj Programı, günün en çok konuşulanları arasında yer aldı. Ulusa Staj Programı ile ilgili ayrıntılar merak konusu olmaya devam ederken üniversiteli gençlere kamu ve özel sektörde staj imkanı sunan programın detaylarını derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Ulusal Staj Programı nedir, başvuru sonuçları açıklandı mı?

İş bulmakta zorlanan üniversiteli gençleri iş hayatına kazandırmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede birbirinden yeni adımlar atılırken Ulusal Staj Programı (USP) bir kez daha gündeme geldi. Üniversiteli gençlere kamu ve özel sektörde staj imkanı sunan programa başvurular alınırken ‘’Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları açıklandı mı?'' sorusuna da yanıt aranmaya başladı.

Lisans ve ön lisans öğrencileri için Ulusal Staj Programı 2020 yılında başlatılırken 2024 yılında da devam eden program dahilinde Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin koordinasyonunda başlatılan Ulusal Staj Programı (USP) başvuruları sonuçlandı. Kamu ve özel sektördeki iş verenlere stajyer havuzu açıldığı kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden başvuru sonuçları duyuruldu.

2024 ULUSAL STAJ PROGRAMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Öğrencilerin akademik, mesleki, sanatsal sosyal ve sportif yeterlilik puanları hesaplanarak aday profilleri oluşturuldu.

Başvurular değerlendirildi ve iş verenlere stajyer havuzu açıldı. İş verenler stajyerlere teklif sunmaya başlarken gençler de gelen teklifler arasından seçim yaparak, staja başlayabilecek. Programda ayrıca staj teklifleri yıl sonuna kadar gönderilebilecek. Adaylar başvuru sonuçlarını ‘’kariyerkapisi.cbiko.gov.tr ‘’ adresi üzerinden kontrol edebilecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Anneler için Ankara'da dükkanlar rengarenk çiçeklerle süslendi

Anneler için Ankara'da dükkanlar rengarenk çiçeklerle süslendi