2024 YDS başvuruları başladı! YDS başvuruları nereden yapılır

Yüzbinlerce insanın merakla beklediği açıklama resmen yapıldı. ÖSYM 2024 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'nın (YDS) başvuru tarihinin belirlendiğini açıkladı. Yapılan açıklama sonrası insanlar nereden sınav başvurusu yapacağını araştırmaya başladı.

2024 YDS başvuruları başladı! YDS başvuruları nereden yapılır

2024 yılının başlamasının ardından ÖSYM tarafından yıl içinde yapılacak sınavlara dair yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ülkemizde düzenlenen sınavların düzenlenmesinden sorumlu olan ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada sınava girmeyi bekleyen adayların merakla beklediği bilgiler yer aldı. Yapılan açıklamanın ardından adaylar sınav tarihinin ne zaman olduğunu ve başvuruyu nereden yapacağına dair detayları araştırmaya koyuldu.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra akademik olarak meslek hayatına destek etmek isteyen ya da kamu ve özel sektörde çalışırken kurumların talep etmesi nedeniyle adayların girip iyi bir sonuç almaya çalıştığı sınav için başvuruların tarihi belli oldu.

2024 YDS başvuruları başladı! YDS başvuruları nereden yapılır

ÖSYM SINAV BAŞVURU TARİHLERİNİN NE ZAMANA KADAR YAPILACAĞINI AÇIKLADI

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada “2024 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2024-YDS/1), 24 Mart 2024tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 7-15 Şubat 2024tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını7 Şubat 2024 tarihinde saat10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'ninhttps://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi2024-YDS/1Kılavuzu’nda yer almaktadır" denildi.

Yapılan açıklamanın ardından adaylar hızlı bir şekilde başvurularını yapmaya başladı. 15 Şubat'a kadar sürecek başvuruların ÖSYM'nin sitesinden yapılmasından dolayı on binlerce adayın belirlenen süreye kadar sınav için gerekli işlemleri yapması bekleniyor. Sınav 24 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Sınav yerleri ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER