2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS'ye katılım sağlayacak olan öğrenciler şimdiden sonuçların açıklanacağı tarihe odaklandı. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih tercihler ve üniversite kayırları için belirleyici olacak. Dolaysıyla öğrenciler ve aileleri de sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediliyor.

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her yıl Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu sene 8 - 9 Haziran tarihlerinde uygulanacak. ÖSYM tarafından açıklanan YKS takviminin detayları merak konusu olurken sonuçların açıklanacağı tarih için araştırmalar aralıksız olarak sürüyor.

YKS 2024 için geri sayım tamamlandı. Üniversite hayali kuran milyonlarca kişi bu hafta sonu 2024 YKS, halk arasında bilinen adıyla üniversite sınavına girecek. Üniversite sınavı toplamda üç oturumda iki günde gerçekleşecek. YKS sınavına girecek olan adaylar YKS sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederken''2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

2024 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sonuçları için tarih ÖSYM sınav takviminde belirtildi. 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı ÖSYM tarafından 8 - 9 Haziran tarihlerinde yapılacak. YKS sonuçlarının açıklanacağı tarih ise ÖSYM tarafından yayımlanan takvimle paylaşıldı.

2024 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite sınavı YKS sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 17 Temmuz 2024 tarihinde erişime açılacak. Sonuçlar ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak öğrenilebilecek. Devam eden sürece ilişkin ÖSYM takvimi takip edilecek.

SONRAKİ HABER