ANASAYFA Gündem 31 Mart seçim günü AVM ler açık mı?

31 Mart seçim günü AVM ler açık mı?

Türkiye Yerel seçimlere odaklanırken bir diğer yandan da günlük hayatın normal şekilde devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. Bu kapsamda vatandaşlar hafta sonu AVM'lere gidip gidemeyeceğini öğrenmeye başladı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
31 Mart seçim günü AVM ler açık mı?

Sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye'nin 81 ilinde seçmenler sandık başına oy kullanmaya gitti. Oylarını kullanıp ev ve iş yerlerine giden vatandaşlar sosyal hayatlarına normal bir şekilde devam edip edemeyeceğini araştırmaya başladı.

31 MART AVM'LER AÇIK MI?

Bu kapsama seçimlerin Pazar günü gerçekleşmesinden dolayı akıllara gelen ilk sorulardan birisi vatandaşların günlük hayatlarında sıkça gitmeyi tercih ettiği AVM'nin açık olup olmadığı merak edildi. Konu ile ilgili  ve diğer yasaklar hakkında gözler YSK'nın yaptığı açıklamaya çevrildi.

Geçtiğimiz günlerde vatandaşların seçim günü mağdur olmaması adına açıklamalarda bulunan YSK seçim yasaklarını belirtmişti. Söz konusu açıklamada umumi eğlence mekanlarının kapalı olacağı ifade edilmişti. Bu sonuca göre AVM'ler seçim günü kapalı kalacaklar. Sadece lokanta gibi işletmeler yemek hizmeti verebilecek.

HAYATIN  ESKİ HALİNE DÖNMESİ BEKLENİYOR

Yasakların seçim süresi boyunca devam etmesinin ardından yarından itibaren günlük hayatın aynı şekilde devam ettirilmesi ön görülüyor. Okullar ise seçim işlemlerinin geç saatlere kadar süreceği ve okulların hazırlanması için gerekli zamanın oluşamayacağından dolayı yarın tatil olacak.

Ülke genelinde vatandaşların seçime büyük bir oranda katılı gerçekleştirdiği gözlemleniyor. Tüm Türkiye'de sonuçları merakla bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yeniden Refah Partisi kaç ili nereleri kazandı? Yeniden Refah Partisi Kaç ilde belediye başkanlığını aldı?

Yeniden Refah Partisi kaç ili nereleri kazandı? Yeniden Refah Partisi Kaç ilde belediye başkanlığını aldı?