53 yıl sonra resmen kavrulduk! Böylesi görülmedi veriler bile şaşkın

Türkiye'nin hava durumu verileri açıklanmaya devam ediyor. Söz konusu veriler vatandaşların gündeminde önemli bir yer tutarken 53 yılın ardından kaydedilen bir rekor da günün en çok konuşulanları arasında yer aldı.

53 yıl sonra resmen kavrulduk! Böylesi görülmedi veriler bile şaşkın

Hava durumu verileri gündemin önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Son günlerde hava sıcaklıklarının dalgalı seyretmesi ile beraber yapılan açıklamalar da yakından takip edilmeye başlandı. Hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken yayımlanan bir yeni veri adeta şoke etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayı sıcaklık verilerine dair bilgileri paylaştı. Bakan Özhaseki'nin açıkladığı veriler vatandaşların gündeminde yer alırken şaşırtıcı bilginin detayları da belli oldu.

SON 53 YILIN EN SICAK NİSAN AYI YAŞANDI

Türkiye'de geçen ay, son 53 yılın en sıcak nisan ayı olarak kayıtlara geçti. Geçen ay son 53 yılın en sıcak nisan ayının yaşandığını belirten Bakan Özhaseki, nisanda Türkiye genelinde sıcaklık ortalamasının 16,6 derece olduğunu ve normallerinin 4,3 derece üzerinde gerçekleştiğini kaydetti.

53 yıl sonra resmen kavrulduk! Böylesi görülmedi veriler bile şaşkın

Bakan Özhaseki, en düşük sıcaklığın eksi 9,4 derece ile Kayseri Sarız'da, en yüksek sıcaklığın ise 38,9 derece ile Şanlıurfa Ceylanpınar'da ölçüldüğünü bildirdi. Açıklanan verilere göre Bakan Özhaseki, Kasım 2023 ile Nisan 2024 arasındaki 6 aylık dönemde Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nin tamamında, Güney ve İç Ege ile Orta Karadeniz'de değişen şiddette kuraklık izlendiğini ifade etti. Mayıs 2023 ile Nisan 2024 arasındaki 12 aylık dönemde de Antalya'nın Finike, Kaş, Elmalı ve Korkuteli ilçeleri ile Karaman, Kahramanmaraş ve çevrelerinde orta şiddetli, Kırıkkale, Yozgat, Sivas ve Ordu çevrelerinde ise hafif şiddette meteorolojik kuraklık izlendiğini aktaran Bakan Özhaseki, verileri değerlendirmeye devam etti.

53 yıl sonra resmen kavrulduk! Böylesi görülmedi veriler bile şaşkın - Resim : 2

Bakan Özhaseki, 1 Ekim 2023 ile 8 Mayıs 2024 arasında Türkiye genelinde yağışların yüzde 3,9 arttığının altını çizerken Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleri hariç tüm bölgelerde, yağışlarda mevsim normallerine göre artış yaşandığını aktardı. Bakan Özhaseki, en fazla yağış artışının ise yüzde 27 ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştiğini bildirdi. Bakan Özhaseki, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak ve çocuklara sürdürülebilir bir yaşam sağlayabilmek için iklim değişikliğine karşı tüm dünyada hep birlikte, el ele vererek mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu vurguladı. Açıklanan veriler vatandaşları şaşırtırken yetkililer de mayıs ayındaki yağışların devam etmesi üzerine de yaşanan kuraklık endişesinin bir nebze azaldığını işaret etti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER