6 Şubat depremini 3 gün önceden bilen ssgeos yine uyarı yaptı

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında, Cumhuriyet tarihine geçecek bir felaket yaşamıştı. Kahramanmaraş merkezli 7 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremde on binlerce insan hayatını kaybederken geride maddi ve manevi olarak kapanması zor yaralar kalmıştı.

6 Şubat depremini 3 gün önceden bilen ssgeos yine uyarı yaptı

Üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen bölge halkının ve insanlarının halen toparlanma çalışmalarının sürerken Türkiye için korkutan bir uyarı daha geldi.

TÜRKİYE'DE İKİ BÖLGE İŞARETLENDİ

Türkiye'nin en acı sınavlarından olan 6 Şubat depremlerini günler öncesinden doğru bilen ve büyük oranda deprem tahmini doğruluğuna sahip olan SSGEOS, Türkiye için yeni bir uyarı yaptı. Söz konusu uyarı 6 Şubat depremlerinden büyük bir yara alan Hatay ve Adana ile Orta Karadeniz bölgesine geldi.

6 Şubat depremini 3 gün önceden bilen ssgeos yine uyarı yaptı

SSGEOS tarafından paylaşılan dünya haritasında 5 farklı yer işaretlendi. Bu işaretlenen 5 yerden 2'si Türkiye sınırları içerisinde yer aldı. Bu korku dolu tahminin ardından gözler yapılan tahminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini beklemeye başladı.

DEPREM KORKUSU TEDİRGİN EDİYOR

6 Şubat depreminin bıraktığı olumsuz etki ve yıllardır dile getirilen Büyük Marmara Depremi ihtimali insanlar üzerinde büyük bir panik havası oluşturdu. Yaşanan en ufak sarsıntıda bile uykusuz anlar yaşayan vatandaşlar depremlerin önlenemez olduğunun farkında olduklarını fakat gerekli önlemlerin yapılmasını istediklerini ifade ediyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER