6,2'lik deprem sonrasında Naci Görür'den uyarı: 'Büyük deprem geliyor'

İstanbul'da bugün öğle saatlerinde meydana gelen 3,9 ve 6,2 şiddetindeki deprem sonrasında gözler deprem uzmanlarına çevrilmişti. Deprem Uzmanı Naci Görür yaptığı açıklamasında "Kumburgaz Fayı" yükleniyor ifadesini kullandı.

6,2'lik deprem sonrasında Naci Görür'den uyarı: 'Büyük deprem geliyor'

Zaman zaman küçük depremlerin olduğunu ancak bu deprem için dikkatli olunması gerektiğini aktaran uzman isim Kumburgaz Fayı'na dikkat çekti.

AFAD, web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında depremin Silivri açıklarında 6,2 büyüklüğünde meydana geldiğini belirtti. Büyük panik yaşayan vatandaşlar gözlerini uzmanlardan gelecek açıklamalara çevrildi. Depremin yerin 6,92 k derinliğinde meydana geldiği aktarıldı.

DEPREM PEK ÇOK İLDE HİSSEDİLDİ

Deprem sadece İstanbul değil, Bursa, Yalova, Çanakkale, Balıkesir ve Tekirdağ gibi çevre illerde hissedildi. Depremden korkan vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.

İstanbul'da meydana gelen ilk 4,0 şiddetindeki deprem sonrasında Görür, şunları söyledi:

"12 sularında Silivri açıklarında 4 0 deprem oldu. Deprem Kumburgaz Fay zonunda. Bu fay kilitli bir fay, enerji biriktiriyor. Zaman zaman da küçük depremler yapıyor. Yeri anlamlı, dikkatli olmak lazım. Kumburgaz Fayı yükleniyor"

6,2'lik deprem sonrasında Naci Görür'den uyarı: 'Büyük deprem geliyor'

"İSTANBULL'LA İLGİLİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUM"

Açıklamasının devamında İstanbul ile ilgili bir kere daha uyardığını aktaran Naci Görür şunları kaydetti:

"Bu deprem öyle oldu, bitti, geçti denecek bir deprem değil. Türkiye, asla değişmemesi gereken gündemini tekrar hatırladı. Büyük deprem geliyorum diyor. Yetkilileri İstanbul'la ilgili bir kez daha uyarıyorum. Kaybedecek zamanımız yok, kalmadı"

"İstanbul’da Marmara Denizinde, Kumburgaz fayı üzerinde çok deprem oluyor. Değişik büyüklükte. Bunlar Marara’da beklediğimiz büyük deprem değil. Bunlar bu fayın biriktirdiği stresi artırıyor. Yani kırılmaya zorluyor. Burada asıl deprem daha büyük ve 7’nin üzerinde olacak.

Deprem deprem olduğu zaman konuşulmayacak kadar önemli bir konudur. Depremin olmadığı zaman konuşup önlem almak lazım. Bunu başta hükümet, sonra belediye ve halk el ele vererek kenti depreme hazırlaması lazım. Kentsel dönüşüm, bina yapmak kenti depreme hazırlamak değildir. Deprem dirençli kent apayrı şeydir. Artık gerekeni halk yapmalıdır. Yapacağı şey gözetim ve denetimdir"

İstanbul'da meydana gelen 6,2'lik deprem sonrasında peş peşe artçı depremler yaşanmaya devam ediliyor. Şu ana kadar büyüklükleri değişen 13 deprem daha kaydedildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER