ANASAYFA Gündem 8 Nisan bankalar açık mı, kapalı mı, tam gün mü yarım gün mü hizmet verecek?

8 Nisan bankalar açık mı, kapalı mı, tam gün mü yarım gün mü hizmet verecek?

Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanması ile beraber bankalarda işlemleri olanların sorgulamaları da hız kazandı. Bankaların çalışma saatlerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına devam ederken 8 ve 9 Nisan tarihlerinde kamu ile özel bankların çalışma takvimini Haberankara.com okurları için derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
8 Nisan bankalar açık mı, kapalı mı, tam gün mü yarım gün mü hizmet verecek?

Türkiye'de Ramazan ayının ardından idrak edilecek olan Ramazan Bayramı için  hazırlıklar başladı. Ramazan bayramı tatili 3,5 gün olarak tatil ilan edilirken bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklaması ile beraber 9 güne çıkarıldı. Kamu kurumlarında 9 günlük tatil açıklamasının ardından bankaların çalışma durumları merak edildi.

Ramazan bayramı 8 Nisan Pazartesi (bugün) itibarıyla başladı. Bu noktada vatandaşlar “Bugün bankalar açık mı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Bayramın hafta içine denk gelmesiyle birlikte banka işlemleri olan vatandaşlar 8 Nisan tarihinde banka çalışma saatlerini takip ediyor. Bankacılık işlemleri olanlar ‘’Bugün bankalar açık mı? 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan arefe günü bankalar açık mı, kaça kadar işlem yapılıyor?'' sorularına yanıt ararken 8 - 9 Nisan banka çalışma saatleri merak edildi.

8 NİSAN / BUGÜN BANKALAR AÇIK MI?

Bu yıl Ramazan bayramının ilk günü 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelirken bayram tatili 9 gün olarak ilan edildi. 8 Nisan Pazartesi günü itibariyle başlayan bayram tatili nedeniyle ‘’Bugün bankalar açık mı? 8 Nisan Pazartesi ve arife günü bankalar saat kaça kadar açık olacak?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. 

Ramazan Bayramı tatili 8 Nisan 2024 tarihi itibariyle idari izin kapsamına alındı. 8 Nisan Pazartesi günü kamu bankaları olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası hizmet vermeyecek. Ancak özel bankalar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

9 NİSAN AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

Kamu bankaları bayram tatili boyunca kapalı olacak ve 15 Nisan tarihinde hizmet vermeye başlayacak. Özel bankalar ise 8 Nisan tarihinde tam gün, 9 Nisan Salı arefe günü ise yarım gün hizmet verecek.  Salı günü öğleden sonra bankalar kapalı olacak ve özel bankalar da 15 Nisan Pazartesi günü yeniden hizmetlerine başlayacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıkladı

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa ettiğini açıkladı