ANASAYFA Gündem 8 Nisan Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı?

8 Nisan Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı?

Borsa'da işlemleri olanlar Borsa İstanbul'un 8 Nisan tarihi ile açık olup olmadığını sorgulanmaya başladı. Borsa İstanbul'un bugün işleme açık mı yoksa kapalı mı olduğu araştırılırken resmi tatilin 9 gün olarak açıklanmasının ardından işlem takvimi de gündemdeki yerini aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
8 Nisan Borsa İstanbul açık mı, kapalı mı?

Ramazan Bayramı tatilinin 1.5 günlük idari izin ile birlikte 9 güne çıkarılmasına yönelik açıklamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmasının ardından yatırımcılar, beklenen bayram tatilinin başlaması ile birlikte Borsa İstanbul'a yönelik işlem yapıp yapamayacaklarını merak etmeye başladılar. Bu çerçevede 8 Nisan'da Borsa İstanbul'un işleme açık olup olmadığı sorgulanıyor. 

Yatırımcılar ‘’Bugün Borsa İstanbul açık mı? 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı günü Borsa İstanbul işlem yapacak mı? Yatırımcılar özel işlemlerini hangi saatler aralığında gerçekleştirecekler? Özel bankalar üzerinden döviz alım satımı ya da altın alım satımı yapmak için de benzer durum söz konusu olacak mı? Bayram tatilinde Borsa İstanbul üzerinden ne zamana kadar işlem yapılabilecek? Tatil sonunda Borsa İstanbul ne zaman açılacak?'' sorularını gündeme taşıdı. 

8 NİSAN BORSA İSTANBUL AÇIK MI?

Borsa genel olarak resmi tatillerde işlem yapmıyor. Ramazan Bayramı için resmi tatil, 9 Nisan 2024 Salı günü 13.00 itibari ile başlıyor. Borsa İstanbul çalışma saatlerinin hangi aralıklarda gerçekleşeceği merak edilirken yatırımcılar ne zaman işlem yapabileceklerini sorguluyor. 

Borsa İstanbul, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde özel bankalar ile aynı zaman diliminde işlem yapacak. Buna göre 8 Nisan 2024 Pazartesi günü hem Borsa İstanbul hem de özel bankalar tam gün çalışacak. Yatırımcılar tüm gün işlem yapabilecekler.

9 NİSAN AREFE GÜNÜ BORSA İSTANBUL AÇIK MI?

9 Nisan 2024 Salı günü ise arife olduğu için yarım gün tatil edilecek. Borsa İstanbul, 9 Nisan günü öğlen saat 13.00'a kadar açık olacak. 

Ardından bayram tatili süreci başlayacak ve 15 Nisan 2024 Pazartesi sabaha kadar Borsa İstanbul işlem yapmayacak. Aynı işlemler özel bakalar için de geçerli olacak. Banka üzerinden döviz alım satımı ya da altın alıp satmak gibi konularda da benzer çalışma saatleri, işlemler için geçerli olacak.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 Nisan sağlık ocakları açık mı kapalı mı?

8 Nisan sağlık ocakları açık mı kapalı mı?