ANASAYFA Gündem 9 Nisan Arefe günü teravih namazı kılınır mı?

9 Nisan Arefe günü teravih namazı kılınır mı?

Ramazan ayının son günü olan arefe günü bugün idrak ediliyor. Arefe günü münasebetiyle teravih namazı da merak edilen konular biri. Ramazan ayının son günü arefe gününde teravih namazı hakkında bilinmesi gerekenleri Haberankara.com okurları için derledik.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
9 Nisan Arefe günü teravih namazı kılınır mı?

Ramazan ayının son günü olan arefe günü 9 Nisan tarihi ile idrak ediliyor. Bugünün arefe günü olması nedeniyle akıllara çeşitli sorular geliyor. Teravih namazı da bunlardan biri olurken vatandaşlar, ‘’Arefe günü teravih namazı var mı? 9 Nisan bugün Arefe günü teravih namazı kılınır mı?'' sorularına yanıt arıyor.

Ramazan ayı boyunca kılınan teravih namazı bugün bir kez daha gündeme geldi. ‘’Arefe günü teravih namazı kılınır mı?'' sorusu hakkında bilgi almak isteyenler için cevabı haberimizde derledik. 

AREFE GÜNÜ TERAVİH NAMAZI VAR MI, KILINIR MI?

Hadisi şeriflerde ramazan gecelerinin ihyası olarak nitelendirilen bu namaza dört rek‘atta bir dinlenme amacıyla biraz ara verildiğinden "terâvîh" denmiştir. Terâvîh namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine (fecrin doğuşuna) kadar kılınabilen nâfile namazın ismidir. 

Ramazan ayının idrak edilmeye başlaması ile beraber kılınan teravih namazları sona erdi. 9 Nisan günü yani Arefe günü teravih namazı kılınmıyor. Dolayısıyla teravih namazı için bugün camilere gidecek olan vatandaşların teravih namazının kılınmayacağını bilmesi konusunda fayda bulunuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediye Başkanı Güner AKK iftarında Ankara'da birlikte hizmet etme vurgusu yaptı

Çankaya Belediye Başkanı Güner AKK iftarında Ankara'da birlikte hizmet etme vurgusu yaptı