ABB Başkanı Mansur Yavaş mal varlığını açıklaması hakkında konuştu: Her yıl da açıklayabilirim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz gün mal varlığını açıklamıştı. Yavaş kısa sürede gündem olan paylaşımının ardından bugün yaptığı açıklamada "Rakiplerimin de açıklamasını beklerim" şeklinde konuştu.

Yerel seçim döneminde ön plana çıkan adaylar arasında ve ülkenin de en çok konuştuğu siyasetçilerden olan Mansur Yavaş, geçtiğimiz gün partisinin seçim çalışmaları kapsamında aynı zamanda memleketi olan Ankara'nın Beypazarı ilçesinde seçim koordinasyon merkezi açılışına katılmıştı. Başkan Yavaş burada yaptığı konuşmada mal varlığını açıklayacağını ifade etmiş ve dün akşam saatlerinde mal varlığını sosyal medya üzerinden paylaşmıştı.

“RAKİPLERİMİNDE AÇIKLAMASINI BEKLERİM”

Mansur Yavaş'ın şeffaf olmak adına yaptığı bu adım kısa sürede en çok konuşulan konular arasında yer aldı. ABB Başkanı Yavaş bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada gerekirse her yıl düzenli olarak mal varlığını açıklayabileceğini ifade etti. Rakiplerinden de aynı adımı beklediğini ifade eden Mansur Yavaş “Rakiplerimin de açıklamasını beklerim ama açıklamazlarsa kendi takdirleri. Ben her zaman şeffaf olmaya devam edeceğim. Bugün televizyonda 'her yıl açıklasınlar’ diyorlar. Her yıl da açıklayabilirim. Yani her yıldaki ekonomik durumdaki azalma ve artırmayı da açıklamayı da düşünüyorum. Halk bilsin, halkın bunu bilmesi bizi rahatlatır. En azından dedikodu şaibeleri ortadan kaldırır. Kamu yöneticilerin hepsinin böyle olması lazım. Halkın siyasetçiye olan güvenini başka türlü yeniden tesis etmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

“BU AYIP BİR ŞEY”

ABB Başkanı Yavaş ayrıca siyasetin insanların para kazanma aracı olmaması gerektiğini vurgulayarak “Bu ayıp bir şey, ülkede bu kadar yoksul varken. Geliri iyi olan gruplarla olmayanlar arasında aradaki fark çoğaldı. Biz bunu sosyal desteklerden anlıyoruz. Türkiye'deki bu dengesizliği ben yolsuzluğa bağlıyorum” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'de seçimi kazandıkları yerlerde belediye başkanlarının yapacağı ilk işin mal varlıklarını açıklamak olacağını ifade etti. Başkan Özel'in açıklamasına göre 1 Nisan günü seçimi kazanan CHP adayları belediye binasının girişine mal varlıklarını asacak.