Açıklamayı bizzat bakan yaptı! O ilde alarm verildi 4 ilçe afet bölgesi ilan edildi

Ülkemizle ilgili alınan kararlar vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir ilimizin 4 ilçesinin afet bölgesi ilan edildiğini açıklarken yapılan açıklamaya ilişkin detaylar da merak edildi.

Açıklamayı bizzat bakan yaptı! O ilde alarm verildi 4 ilçe afet bölgesi ilan edildi

Ülkemizde yaşanan bazı doğa olaylarının ardından çeşitli olumsuz durumlarla karşılaşılıyor. Son olarak Aşırı yağış alan Antalya için yeni kararlar gündeme gelirken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, aşırı yağış ve fırtına sonrası Antalya'nın4 ilçesinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklama yaptı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkati çekerken Antalya'nın bazı ilçelerinin afet bölgesi olarak ilan edildiğini duyurarak detaylara yer verdi.

BAKAN YERLİKAYA ANTALYALILAR İÇİN DUYURDU

Aşırı yağış ve fırtına sonrası Antalya'nın Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyuran İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise ‘’Antalya ilimizde 12 - 13 Şubat tarihlerinde meydana gelen aşırı yağış ve fırtına sebebiyle sel ve su baskınları yaşanmıştı.'' ifadeleri yer alırken açıklamanın devamında ise ‘’Aşırı yağış ve fırtına sonrası Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu İlçeleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilmiştir.

Açıklamayı bizzat bakan yaptı! O ilde alarm verildi 4 ilçe afet bölgesi ilan edildi

Genel Hayata Etkili Afet Bölgelerinde selden kaynaklı 505 işyeri ve 2.261 konut eşya zararının telafisi ile diğer acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla AFAD tarafından Antalya Valiliğine 92 Milyon TL Acil Destek Ödemesi gönderildi. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.'' ifadelerini kullandı.

Açıklamayı bizzat bakan yaptı! O ilde alarm verildi 4 ilçe afet bölgesi ilan edildi - Resim : 2

Bu çerçevede Antalya'nın Kepez, Muratpaşa, Serik ve Aksu ilçeleri için Antalya Valiliğine Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından toplamda 92 Milyon TL ödeme yapıldığı öğrenildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER