Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yeni atama kararları yayımlandı. Böylece yeni atama kararları ile birçok bakanlıkta üst düzey görevlendirmeler yapılırken Yunus Sezer’den boşalan AFAD Başkanlığı'na eski Erzurum Valisi Okay Memiş atandı.
Okay Memiş'in AFAD Başkanı olmasının ardından milyonlarca kişi yeni AFAD Başkanını araştırmaya koyuldu. Okay Memiş kimdir, nereli, kaç yaşında ve daha önce hangi görevlerde bulundu?
OKAY MEMİŞ KİMDİR?
1970 yılında Giresun´un Piraziz İlçesinde dünyaya gelen Okay Memiş, 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Mezun olduktan bir sene sonra Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Sırasıyla Sarıyahşi/Aksaray'da kaymakamlık yapan Memiş, ardından Genç/Bingöl'de görev aldı. Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından ise 2002 ile 2013 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görevini icra etti.
İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan Memiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı oldu. 2016 ile 2018 yılları arasında ise Gümüşhane Valisi olarak atandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Memiş, AFAD Başkanlığı'na getirildi.
İyi derecede İngilizce bilen Okay Memiş, evli olup iki çocuk babasıdır.
Haberankara.com