Türkiye’de depremlere yönelik kapsamlı çalışmalar ortaya koyduğu bilinen AFAD Deprem Çalışma Grubu’nun niteliği artırılmaya devam ediliyor. Uzman isimlerin yer aldığı bu gruba bir uzman isim daha katıldı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan da bu çalışmalar içerisinde yer alacak.
AFAD Deprem Çalışma Grubu kapsamlı araştırmalar yaparak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini sağlıyor. Gerçekleşen depremlerin resmi verilerini hazırlayan grup hızlı bir şekilde bunların kamuoyu ile paylaşılmasını sağlıyor. Ayrıca deprem konusunda bir farkındalık da oluşturmaya çalışan çalışma grubu çok önemli bir vazife yapıyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem farkındalığını artırmak ve politika çalışmalarını güçlendirmek amacıyla Deprem Çalışma Grubu’na Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan’ı dahil etti.
Deprem konusunda politika önerileri geliştirmek, kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve meydana gelen sarsıntılara ilişkin resmi verileri hızlı bir şekilde paylaşmak için çalışmalarını sürdüren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Deprem Çalışma Grubu’na yeni bir isim kattı. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, alınan karar doğrultusunda komisyon üyesi olarak görevlendirildi.
Üniversite ve kurumlarla iş birliği
Uzman akademisyenlerin yer aldığı grup, üniversiteler ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde toplumsal farkındalığı artırmayı ve bilimsel çalışmaları politika süreçlerine entegre etmeyi amaçlıyor.
Yeni görevin önemi
Prof. Dr. Türkdoğan’ın yeni görevi, grup içindeki çalışmaların güçlenmesini sağlayacak. Yetkililer, akademisyenin deneyiminin deprem bilincinin artırılmasında önemli katkı sağlayacağını belirtiyor.
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ile kadrosunu daha da güçlendiren AFAD Deprem Çalışma Grubu zaman zaman saha çalışmaları da yapıyorlar. Bu çalışmalar ile beraber vatandaşların deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında panik yapmalarının önüne geçiliyor.