AFAD duyurdu! 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen bir kargo gemisi ile ilgili çalışmalar devam ediyor

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre hava şartları nedeni ile içerisinde 12 mürettebatın bulunduğu ve ihbarın kesildiği kargo gemisi hakkında çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

AFAD duyurdu! 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen bir kargo gemisi ile ilgili çalışmalar devam ediyor

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle şu ana kadar bin 336 ihbar alındığını belirtti. AFAD, içinde 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen kargo gemisi ile ilgili çalışmaların da aralıksız devam ettiğini açıkladı.

336 İHBAR GELDİ!

AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son değerlendirmelere göre 20 Kasım 2023 tarihlerinde 17 ilimiz için turuncu uyarı, 16 ilimiz için sarı uyarı verilmiştir. Türkiye genelinde aşırı yağışlar ve fırtına sonucu şu ana kadar toplamda bin 336 ihbar alınmıştır. Uyarı verilen illerde kuvvetli yağışın sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirilmiştir. Uyarı verilen illerimizin valilik ve il AFAD müdürlüklerine mesaj formu ve SMS ile bilgilendirme yapılmıştır. Söz konusu turuncu ve sarı uyarı verilen illerden belirli periyotlarla bilgi alınmaktadır” denildi.

SONRAKİ HABER