Afyonkarahisar’da silah kaçakçılığı operasyonunda 23 Bin 450 adet tabanca ele geçirildi

Afyonkarahisar'da silah kaçakçılığı gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 3 bin 450 tabanca üretilebilecek tabanca gövdesi ile 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildiği İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından açıklandı.

Afyonkarahisar’da silah kaçakçılığı operasyonunda 23 Bin 450 adet tabanca ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen operasyonda toplamda birleştirildiğinde 3 bin 450 tabanca üretilebilecek tabanca gövdesi ile 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildiğini yaptığı açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar’da yapılan operasyonda, birleştirildiğinde 3 bin 450 tabanca üretilebilecek tabanca gövdesi ile 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildiğini belirterek, "Nereye gizlerseniz gizleyin, ruhsatsız silahları tek tek bulup ortaya çıkaracağız. Halkımızın huzurunu bozmanıza asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

3 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Bakan Yerlikaya şu bilgileri verdi:

"Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda; Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ile Konya İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışmalar sonucu; Yasa Dışı Silah İmalatı ve Silah Kaçakçılarına yönelik düzenlediğimiz operasyonda; durdurulan bir aracın içerisinde yapılan aramada; 3 bin 450 adet tabanca gövdesi ve 80 bin 790 adet silah tamamlayıcı parça ele geçirildi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığımızca 'Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı' suçundan 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı ve 1'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ülkemizin her köşesinde, ruhsatsız silah ticareti yapan silah kaçakçılarına karşı operasyonlarımız devam ediyor ve etmeye devam edecek.

Afyonkarahisar Valimizi, operasyonu koordine eden Afyonkarahisar Cumhuriyet

Başsavcılığımızı ve operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. "

İl genelinde gerçekleştirilen bu operasyonlar Afyonkarahisar'da yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumayı ve huzurlu bir ortam sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER