Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı genç nüfus sorunu için doğurganlığın az, boşanmanın çok olduğu illere gidecek!

Son günlerde hükümet kanadı da dahil olmak üzere bir çok yerden gelen ülke nüfusunun tehlikede olduğu açıklamalarının ardından önemli bir adım atıldı. Edinilen bilgiye göre bakanlık konu için sahaya inerek çalışmalar gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı genç nüfus sorunu için doğurganlığın az, boşanmanın çok olduğu illere gidecek!

Ülkelerin gelecek hedeflerini belirlerken ilk dikkat ettiği konular içinde genç nüfusun ve ülke nüfusu artışının istenilen seviyelerde olması geliyor. Nüfusun çoğalmasındaki azalma oranı ve genç nüfusun çoğunluğunu kaybetmeye doğru gitmesi vahim bi akıbet olarak görülüyor.

BAKANLIK İŞLEMLERİ BAŞLATTI

Devletlerin ayakta kalması için nüfusun güçlü olmasına ihtiyaç duymasından ötürü insanları çocuk yapmaya teşvik eden bir çok program bulunuyor. Türkiye'nin de nüfus artışında yaşanan azalmadan dolayı hükümet konu ile ilgili hızlı bir şekilde adımlar atmaya başladı. Bu konuda yetkili olan Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı'nın yapacağı çalışmanın detayları belli oldu.

Türkiye'nin bu konuda bir haritasını çıkaran Bakanlık hangi ilde boşanmanın en fazla ve doğurganlığın en az olduğunu belirledi. Bu çalışmanın ardından sahaya inecek ve birebir görüşmeler yapacak yetkililerin ilk olarak bu şehirlerden başlayacağı öğrenildi.

YOL HARİTASI BELİRLENECECEK

Konu ile ilgili sahada gerçekleştirilecek bir ilk olacak bu çalışma ile ilgili doğurganlık hızının en düşük olduğu 3 il Karabük, Zonguldak ve Bartın ile boşanmanın en fazla olduğu 3 il olan İzmir, Antalya ve Karaman'da yüz yüze görüşmeler, anket uygulamaları gibi çalışmalar yapılacak.

Bu yapılacak işlemlerin ardından ilerleyen dönemlerde ülke genelinde yapılacak çalışmalar için önemli verilerin elde edilmesi bekleniyor. Ciddi bir sorun olarak görülen bu mesele ile ilgili yakın zamanda farklı gelişmeler yaşanması ön görülüyor.

SONRAKİ HABER