Akaryakıt ödemelerinde yeni dönem! Tek fiyat uygulaması başladı

EPDK geçtiğimiz günlerde benzin istasyonlarında geçerli olacak önemli bir karar almıştı. Kararda farklılaştırılmış olsun ya da olmasın tüm benzin fiyatlarının artık tek fiyattan satılacağı ifade edilmişti. Beklenen uygulama bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Akaryakıt ödemelerinde yeni dönem! Tek fiyat uygulaması başladı

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren karar geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından alınan kurul kararında artık benzin istasyonlarında farklı farklı fiyatlandırmalar olamayacağı bildirilmişti.

KARAR RESMEN UYGULANMAYA BAŞLANDI

Vatandaşlar gün içinde sıklıkla benzin istasyonlarına gittiklerinde karşılarına farklı benzin çeşitleri çıkıyordu. Bu benzin çeşitlerinin farklılaştırılarak araçlara daha iyi bir performans sağladığı iddia ediliyordu. Her bir türde kendi içinde farklı fiyatlandırmaya sahip oluyordu.

Akaryakıt ödemelerinde yeni dönem! Tek fiyat uygulaması başladı

Bu durum alınan kurul kararı ile artık sona erdi. Artık çeşidi ne olursa olsun benzin için tek fiyat geçerli olacak. İkinci bir fiyat şekli söz konusu olamayacak. Farklılaştırılmış benzin satmak ile ilgili herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.

“KALİTE İZLEMESİ" VURGUSU

Bu konuya dair EPDK tarafından yapılan açıklamada da “Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir” denilerek bu konuda benimsenen hassasiyete dikkat çekildi.

Alınan kararın ardından ilerleyen dönemlerde nasıl bir gelişmenin yaşanacağı merak ediliyor.. Araç sahiplerini ortak temennisi ise çeşidi ne olursa olsun araçlarında kullandıkları yakıtın daha ucuz olması şeklinde oldu.

SONRAKİ HABER