ANASAYFA Gündem Akaryakıtta yeni dönem! Artık tek fiyat olacak

Akaryakıtta yeni dönem! Artık tek fiyat olacak

EPDK, yeni bir karara imza attı. Buna göre, akaryakıtta "Ultra force", "power", VMax" gibi ifadeler kaldırılacak ve tek fiyat sistemine geçiş yapılacak.
Akaryakıtta yeni dönem! Artık tek fiyat olacak

Akaryakıtta son dakika gelişmesi yaşandı. Yapılan duyuruya göre, artık akaryakıtta tek fiyat sistemine geçiş yapılacak. 

Konuyla ilgili Sabah Gazetesi'nden Barış Şimşek'in haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yeni bir karara imza attı. 

EPDK, karyakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya yönelik çalışma başlattı. Mevcut istasyonlarda "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle daha pahalıya satılan benzin ve dizel, yapılan düzenleme ardından düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG şeklinde satılacak. 

30 NİSAN'DA YÜRÜLÜĞE GİRMESİ PLANLANIYOR! 

EPDK, "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladı. Taslak ile farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amaçlanırken, sabit fiyata geçiş yapılması için çalışmalar yürütülüyor. 

Hazırlanın taslağın 30 Nisan 2024 tarihinde yürürlüğe girmesi planlanırken, artık istasyonlarda dağıtıcı lisansı sahipleri, istasyon otomasyon sistemi ile farklılaştırılmış akaryakıtın kullanıcılara sunumunun takibini yapmakla görevli olacak. 

EPDK tarafından alınan karar ile "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle daha yüksek fiyatlarla satışa sunulan akaryakıtın önüne geçilecek. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ali Yerlikaya duyurdu! 7 ilde eş zamanlı Mahzen 15 Operasyonu düzenlendi

Ali Yerlikaya duyurdu! 7 ilde eş zamanlı Mahzen 15 Operasyonu düzenlendi