Akın Gürlek: "119 ülkeden 2.707 FETÖ mensubunun iadesini talep ettik"

Adalet Bakanı Akın Gürlek, FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasına karşı mücadele verdiklerini söyledi. Bakan Akın Gürlek, 119 ülkeden 2 bin 707 örgüt üyesinin iadesinin talep edildiğini söyledi.

Akın Gürlek: "119 ülkeden 2.707 FETÖ mensubunun iadesini talep ettik"

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına dair Adalet Bakanlığı’nda çalışmalar devam ediyor. Örgüt mensuplarının yurt dışından Türkiye’ye getirilmelerine dair girişimde bulunuluyor. Bakan Akın Gürlek, 119 ülkeden 2 bin 707 örgüt mensubunun iadesinin talep edildiğini açıklandı.

Yeni diplomatik ve hukuki adımlar atıldığını kaydeden Bakan Akın Gürlek, dost ve müttefik ülkelerden somut adımlar beklediklerini ifade etti. Bu ülkelerin onay vermeleri durumunda FETÖ mensupları Türkiye’ye getirilerek adalete teslim edilecekler.

MÜCADELE SÜRECEK MESAJI

Adalet Bakanı Akın Gürlek, anayasal düzeni hedef alan Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) yurt dışı yapılanmasına karşı mücadelenin kesintisiz devam edeceğini bildirdi. Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, FETÖ ile mücadelenin sadece bir güvenlik sorunu değil, doğrudan doğruya Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren milli bir mesele olduğunu belirtti.

İADELERİ TALEP EDİLDİ

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde 251 vatandaşın kanına girdiğini anımsatan Gürlek, şunları kaydetti:

"Bu terör örgütüne karşı mücadelemizi, yeni diplomatik ve hukuki adımlarla sürdürecek, iade taleplerimizin sonuna kadar takipçisi olacağız. 119 ülkeden 2 bin 707 örgüt mensubunun iadesini talep ettik. Dost ve müttefik ülkelerden somut adımlar atmalarını kararlılıkla bekliyoruz. Anayasal düzenimizi hedef alan FETÖ'nün yurt dışı yapılanmasına karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecektir."

Akın Gürlek: "119 ülkeden 2.707 FETÖ mensubunun iadesini talep ettik"

Türkiye’de yargılanıp hapis cezası almalarına karşın çok sayıda FETÖ üyesi yurt dışında bulunuyorlar. Yıllardır Türkiye bu örgüt mensuplarının iadesi için çeşitli girişimlerde bulunuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER