ANASAYFA Gündem Akşam saatlerine kadar devam edecek! Meteoroloji o iller için kuvvetli fırtına ve rüzgar uyarısı yaptı

Akşam saatlerine kadar devam edecek! Meteoroloji o iller için kuvvetli fırtına ve rüzgar uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son uyarılar çerçevesinde yurdun belirli kesimlerinde vatandaşların kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Akşam saatlerine kadar devam edecek! Meteoroloji o iller için kuvvetli fırtına ve rüzgar uyarısı yaptı

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre yurdun bazı kesimlerinde hava sıcaklıkları ani şekilde yükselirken, bazı kesimlerinde ise hava sıcaklıkların düşmesi bekleniyor. Buna göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalara göre de belirlenen 6 il için kuvvetli fırtına ve rüzgarın beklendiğinden bahsedildi. Bu olumsuz hava şartlarının ise bugün akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Yurdun Kuzeybatısında Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

16.04.2024 (Salı) akşam saatlerinden 17.04.2024 (Çarşamba) akşam saatlerine kadar rüzgarın güney ve batı yönlerden; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan bu uyarının yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 17 Nisan tarihi için ülke genelinde beklenen hava şartlarına ilişkin şu ifadelere yer verildi;

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, İzmir ve Manisa ile Muğla'nın kuzeybatı, Aydın'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi devam etmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının doğu kesimlerde 1-3 derece artması, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmaması, yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında güneybatı; Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Survivor All Star haftanın son eleme adayı belli oldu! 16 Nisan dokunulmazlık oyununu kim kazandı?

Survivor All Star haftanın son eleme adayı belli oldu! 16 Nisan dokunulmazlık oyununu kim kazandı?