ANASAYFA Gündem ALES 2024 Sonuçları açıklandı! ALES 2024 sonuçları sorgulama ekranı

ALES 2024 Sonuçları açıklandı! ALES 2024 sonuçları sorgulama ekranı

Geçtiğimiz günlerde yapılan ALES sınavına giren adayların sonuçlar için bekleyişi son buldu. ÖSYM yaptığı açıklama ile sınav sonuçlarının yayınlandığını duyurdu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
ALES 2024 Sonuçları açıklandı! ALES 2024 sonuçları sorgulama ekranı

Yüksek lisans yapmak isteyenler ve meslek hayatına akademisyenlik yolundan gitmek isteyenlerin girdiği sınav olarak akıllara gelen ALES bu yıl Nisan ayında gerçekleştirildi. Sınavın üstünden yaklaşık 3 hafta geçmesinin ardından sınav sonuçlarının belli olduğu duyuruldu.

Konu hakkında web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşımda bulunan ÖSYM sınava giren adayların sonuçlarını nereden ve nasıl öğrenebileceğini duyurdu. ALES 1 sınavına giren adaylar sonuçların açıklandığı haberini almalarının ardından kaç puan aldıklarını öğrenmek için belirtilen internet sitesine girmeye başladı.

2024 ALES/1 SONUÇ ÖĞRENME EKRANI

ÖSYM tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde oldu;

“21 Nisan 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/1) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri, cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunmasıyla elde edilen cevapları ve soruların doğru cevapları, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 08 Mayıs 2024 tarihinde saat 15.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır”

100 puan üzerinden değerlendirilen sınavın sonuçları 5 yıl boyunca geçerli olacak. Adaylar bu süre zarfında puanını değerlendirmek istediği yerlerin istediği şartları karşılarken puanlarını bekletebilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru kılavuzu yayımlandı mı?