ALES 3 sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağladığı ALES sınavının üçüncü oturumu gerçekleşti. Yapılan ALES/3 oturumunun ardından adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi beklemeye başladı. ALES/3 sonuçları merakla beklenirken bir son dakika gelişmesine yer verildi.

ALES 3 sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda üç kez düzenlenen yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile araştırma görevlisi, uzman, çevirici, öğretim görevlisi, okutman ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) 3'üncü oturumu da tamamlandı.

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 test ve 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 - 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türünü ifade ederken Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de belirleyici bir sınav niteliği taşıyor. ALES/3 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenerek tamamlanırken adaylar ise '' ALES 3 sonuçları açıklandı mı, nereden bakılır?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ALES 3 sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir?

2023 ALES/3 SONUÇLARI AÇIKLANDI

19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2023-ALES/3) değerlendirme işlemleri tamamlandı.

ALES 3 sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? - Resim : 2

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar, sınav sonuçlarına 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin ‘’https://sonuc.osym.gov.tr'' adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER