ALES 3 soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, nereden bakılır?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların katılım sağladığı ALES sınavının üçüncü oturumu pazar günü gerçekleşti. Pazar günü yapılan ALES/3 oturumunun ardından adaylar cevap anahtarı sorgulamalarına başladı.

ALES 3 soru ve cevap anahtarı açıklandı mı, nereden bakılır?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yılda üç defa düzenlenen yükseköğretim kurumlarına lisansüstü öğrenci alımları ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES), pazar günü tamamlandı.

Sözel ve sayısal olmak üzere 2 testten 100 sorudan oluşan, puan aralığı 50 ve 100 arası olan ALES, lisansüstü eğitim için kullanılan bir puan türünü ifade ederken Lisansüstü eğitim için yurt dışına gönderilecek adayların belirlenmesinde de belirleyici bir sınav niteliği de taşıyor. ALES/3 pazar günü 81 ilde eşzamanlı olarak düzenlenerek tamamlandı. Adaylar ise '' ALES 3 soru ve cevap anahtarına nereden bakılır?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

Akademik kariyer yapmak isteyen adayların girdiği ALES sınavı sonrasında soru ve cevaplar merak edildi. ALES soruları ve cevap anahtarı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adaylar için temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı açıklandı.

ales-3-soru-ve-cevap-anahtari-aciklandi-mi-nereden-bakilir.jpg

Sınava başvuran adaylar, 19 Kasım 2023 tarihinde saat 13.20'den itibaren Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ''https://ais.osym.gov.tr'' adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecek.

Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süresi de 29 Kasım 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER