Alper Gezeravcı dünyaya döndü! Bakan Kacır Gezeravcı'nın ailesiyle buluştuğu anları paylaştı

Türkiye'nin ilk uzaya giden astronotu Alper Gezeravcı'nın dünyaya dönüşü tamamlandı. Gezeravcı, uzay yolculuğu ardından ana karaya ayak basarken, ailesiyle de bir araya geldi. Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldiği anları Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır paylaştı.

Uzaya çıkan ilk Türk Alper Gezeravcı'nın gündemden düşmeyen uzay yolcuğunu sona erdi. Gezervacı ve içerisinde bulunduğu mürettebat, dünyaya geri döndü.

Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun içerisinde bulunduğunu Dragon kapsülünün dünyaya iniş yapması ardından gözler, uzay yolcularının açıklamalarında çevrildi.

Tüm detaylarıyla merak edilen uzay yolculuğunun sonlanmasıyla astronotlar, ailelerine de kavuştu.

BAKAN KACIR O ANLARI PAYLAŞTI

Dragon kapsülünün ABD'nin Florida eyaleti açıklarına iniş yapması ardından yer ekibi tarafından gemiye alınarak Houston eyaletine getirildi. Astronotlar, dünyaya uyum süreci çerçevesinde bir süre dinlenmeye alındı.

Ardından Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı, ailesine sonunda kavuştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından paylaşılan görüntüler ile Alper Gezeravcı'nın ailesi ve yakınlarıyla bir araya geldiği anlar aktarıldı.

Bakan Kacır'ın paylaştığı görüntülerde, Gezeravcı'nın ailesi ve yakınlarına sıkıca sarılarak hasret giderdiği görüntüler. O sıcak anlar izleyenleri tebessüm ettirdi.

Türkiye'nin uzaya çıkan ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu sona ererken, Türkiye'nin ikinci uzaya gidecek astronotu Tuna Cihan Atasever'in uzay yolculuğuyla ilgili detayların ilerleyen günlerde paylaşılması bekleniyor.

Haberankara.com