Alper Gezeravcı'nın astronotluktan sonraki görevi belli oldu! Ataması yapıldı

İlk Türk Astronotu unvanını kazanan Alper Gezeravcı dün başarı ile tamamladığı uzay görevinin ardından Türkiye'ye dönmüştü. Uzay görevini başarı ile tamamlayan Alper Gezeravcı'nın artık ne iş yapacağı resmen duyuruldu.

Alper Gezeravcı'nın astronotluktan sonraki görevi belli oldu! Ataması yapıldı

Türkiye Cumhuriyetinin en özel misyonlarından birisi olan ve ülke için yeni bir devrin başlangıcı olarak kabul edilen ilk insanlı uzay görevi başarı ile tamamlanmış, Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonuna giden ilk Türk vatandaşı olmuştu. Uzayda 13 farklı deney gerçekleştiren Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun her anı ilgi ile takip edilmiş, kendisi de uzaydan yaptığı görüntülü görüşme ile yaşadıklarını insanlara aktarmıştı.

DÜN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Yapılan bu görevin ardından geçtiğimiz günlerde yaklaşık 48 saat süren uzay yolculuğunu başarı ile tamamlayan AX-3 mürettebatının bir parçası olan Alper Gezeravcı ilk olarak Amerika'ya inmiş ve bir kaç gün süren yolculuğunun ardından Türkiye'ye dönüş yapmıştı. Ankara'ya inen ve ayağının tozuyla kameraların karşısına geçerek duygu ve düşüncelerini paylaşan Alper Gezeravcı hakkında en çok merak edilen husus artık bundan sonra ne yapacağı olmuştu.

Alper Gezeravcı'nın astronotluktan sonraki görevi belli oldu! Ataması yapıldı

YENİ GÖREVİ BELLİ OLDU

Nisan ayında yapılacak ikinci Türk Astronotu gönderimi görevinde Tuna Cihangir Atasever'in yer alması ile birlikte şu an için uzay macerası sona eren Gezeracı'nın yeni görevi gece saatlerinde yapılan duyuru ile açıklandı. Alınan bilgiye göre Alper Gezeravcı Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama Resmi Gazetede yayınlandı.

Kararın ardından Alper Gezeravcı'nın Türkiye'nin uzay görevlerinde daha çok kameraların karşısında olması ve süreçte aktif rol oynaması bekleniyor. Yaşanılan bu gelişmelerin ardından gözler Nisan ayında yapılacak ikinci uzay görevine çevrildi.

SONRAKİ HABER