ANASAYFA Gündem Aman dikkat! Akdeniz ve Güney Ege'de orman yangını tehlikesi! Uzmanlar uyardı!

Aman dikkat! Akdeniz ve Güney Ege'de orman yangını tehlikesi! Uzmanlar uyardı!

Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası incelendi. Bu inceleme sonucunda ise Akdeniz ve Güney Ege'de orman yangını riskine değinildi.
yazar
Haber Merkezi
Aman dikkat! Akdeniz ve Güney Ege'de orman yangını tehlikesi! Uzmanlar uyardı!

Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası uzman isimler tarafından incelendi. Bunun ile birlikte Akdeniz ve Güney Ege sahillerinde aşırı sıcakların etkili olacağı belirtildi.

Sıcaklıklardan dolayı orman yangıları yaşanırken Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası sonuçlarına göre Akdeniz ve Güney Ege sahilleri işaret edildi. Bu bölgeler çok aşırı tehlike veya aşırı tehlike olarak en riskli alanlar olarak yer aldı.

Olası orman yangını çıkma ihtimaline karşı ise ekiplerin teyakkuzda olduğu da belirtildi.

Haritayı paylaşan Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, orman yangınlarının çıkma ihtimaline karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Bunun ile birlikte uzmanlar ise sıcak bölgelerin orman yangınlarını tetikleyeceğini sözlerine ekledi.

Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, 15 Temmuz 2023 tarihinden itibaren yangınların meydana gelme ihtimali yüksek noktaları paylaştı. Kaş'tan Gazipaşa'ya, Elmalı'dan Gündoğmuş'a Antalya'nın yeniden yangınlarla karşılaşma ihtimalinin olduğuna vurgu yaptı.

Olası oluşacak olan orman yangınlarına karşı vatandaşların teyakkuz halinde olması gerektiğini söyledi. Gerekli tedbirlerin alınması yönünde de uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vakıfbank kartı olanlara jest yapılacak! O alışverişe tam 200 TL cebinizde kalacak

Vakıfbank kartı olanlara jest yapılacak! O alışverişe tam 200 TL cebinizde kalacak