ANASAYFA Gündem Aman dikkat! Çöl sıcaklarına karşı serinlemenin yolları! Uzmanlar açıkladı

Aman dikkat! Çöl sıcaklarına karşı serinlemenin yolları! Uzmanlar açıkladı

Sıcak havalara yönelik açıklamalarda bulunan Bilim İnsanları, alınacak olan önlemleri de açıkladı. Bunun ile birlikte aşırı sıcaklığın sağlığa da zararlı olduğu ifade edildi.
yazar
Haber Merkezi
Aman dikkat! Çöl sıcaklarına karşı serinlemenin yolları! Uzmanlar açıkladı

Günden güne sıcaklık değerleri artmaya devam ediyor. Bunun ile birlikte serinlemek isteyen kişiler ise ne yapılması hususunda araştırma yaparken uzmanlardan açıklama gecikmedi.

Peki ama sıcak havalara karşı neler yapılmalı?

EN SICAK YAZ AYI YAŞANIYOR!

Dünyanın en sıcak yaz ayı yaşanıyor. Bunun ile birlikle aşırı sıcak havaların sağlığa da zararlı olduğu yönünde açıklamalar yapılırken, serinlemek adına da uzmanlar yapılması gerekenleri sıraladı.

Öncelikle bu sıcak havalara karşı bol su içilmesi gerektiğinin altını çizen uzman isimler, serinlemenin yolunun sudan geçtiğini de ifade etti.

Su içmek dışında buzlu sebze tüketmenin de serinlettiğini ifade eden uzman isimler sıvı kaybına karşı da uyarı üstüne uyarı yaptı. Sıvı kaybı olduğu taktirde bu durumun sağlık problemine yol açacağının altını çizdi.

Sıcak havaların etkisini artırması ile birlikte uzmanlar, çöl sıcaklarının sağlığa zarar verdiğini bir defa daha söyledi. Saat 11.00 ile 15.00 arasında da sokağa çıkılmaması hususunda uyarı yapan uzman isimler hafta sonu sıcaklık değerlerinin birçok bölgede artacağı da söyleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankaragücü altyapısından sorumlu Ümit Turmuş ile yollar ayrıldı!

Ankaragücü altyapısından sorumlu Ümit Turmuş ile yollar ayrıldı!